Facebook Pixel "Σαν να μην έφυγα ποτέ... "
| 2011-05-10 15:31:00

"Σαν να μην έφυγα ποτέ... "

"Σαν να μην έφυγα ποτέ... "

Στο μυαλό του Γιώργου Πρίντεζη η καριέρα μου στον Ολυμπιακό συνεχίζεται σα να μην είχε φύγει ποτέ, όπως σχολίασε ο ίδιος ο Έλληνας φόργουορντ σε δηλώσεις του.

Ο "ερυθρόλευκος" άσος τόνισε στην ιστοσελίδα της WIND για τα πλέι οφ και τον τελικό του Κυπέλλου που πλησιάζει:.

- Το πρώτο σου δυνατό παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετά την επιστροφή σου στον Πειραιά, θα είναι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος την ερχόμενη Κυριακή. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;
«Από την μέρα που ξεκίνησαν οι επαφές με τον Ολυμπιακό για την επιστροφή μου, γνώριζα πολύ καλά ότι θα ερχόμουν ουσιαστικά για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, στους τελικούς της Α1 και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Για να βοηθήσω όσο μπορώ την προσπάθεια για την κατάκτηση του νταμπλ. Αντιμετωπίζω αυτές τις αναμετρήσεις, με πρώτη εκείνη της Κυριακής για τον τελικό του κυπέλλου, ως μία συνέχεια και όχι σαν κάτι καινούργιο. Στο μυαλό μου η καριέρα μου στον Ολυμπιακό συνεχίζεται σα να μην είχα φύγει ποτέ από την ομάδα».

- Δεν ήσουν πέρυσι στον Ολυμπιακό όταν κατέκτησε το κύπελλο, κι ακόμα ψάχνεις για τον πρώτο τίτλο σου απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Θεωρείς λοιπόν ότι έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Παναθηναϊκό;
«Όχι ακριβώς. Θα έλεγα πως όλοι στην ομάδα θέλουν να πάρουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, που είναι το κύπελλο και μαζί το ψυχολογικό προβάδισμα εν’ όψει των επόμενων αναμετρήσεών μας με τον Παναθηναϊκό για τους τελικούς της Α1. Και μόνο το ότι παίζεται ένας τίτλος την Κυριακή, είναι από μόνο του πολύ δυνατό κίνητρο. Πόσο μάλιστα όταν αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός».

- Περιμένεις να εμφανιστεί με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ο Παναθηναϊκός, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας;
«Είναι σίγουρο ότι θα έχει καλύτερη ψυχολογία, λόγω της κατάκτησης της Ευρωλίγκας, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν διαφοροποιεί τα σχέδιά μας για το συγκεκριμένο ματς. Έχουμε κι εμείς καλή ψυχολογία, πλέον, απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού φέτος νικήσαμε και στους δύο αγώνες, για την κανονική περίοδο. Νιώθουμε πολύ καλά για τις δυνάμεις μας και την ποιότητά μας, προετοιμαζόμενοι για το μεγάλο αυτό ματς».

- Έχεις προλάβει ν’ αφομοιώσεις τη φιλοσοφία του Ντούσαν Ιβκοβιτς;
«Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός είναι αλλαγμένος αγωνιστικά σε σχέση με την τελευταία μου σεζόν στην ομάδα. Η φιλοσοφία του κ. Ιβκοβιτς είναι τελείως διαφορετική και χρειάζεται χρόνο και πολύ δουλειά έτσι ώστε να την αφομοιώσει ένας παίκτης. Δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ μέσα από τις προπονήσεις, έτσι ώστε να μπορώ ν’ ανταποκριθώ για την ώρα στις πιο βασικές αρχές της φιλοσοφίας αυτής, με στόχο να είμαι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός γίνεται μέσα στους αγώνες».

- Για άλλο ένα μεγάλο ματς ο Ολυμπιακός δεν θα είναι πλήρης κι έχει προβλήματα τραυματισμών. Απουσιάζουν οι Βασιλόπουλος και Νεστέροβιτς και ο Βασίλης Σπανούλης έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να προλάβει. Σε τι βαθμό επηρεάζουν την προετοιμασία για ένα μεγάλο ματς, τέτοιου είδους προβλήματα;
«Αποτελούν μία σκληρή πραγματικότητα στον αθλητισμό. Ενίοτε συσπειρώνουν τις ομάδες. Όταν παίζεις ή προπονείσαι δεν μπορείς να σκέφτεσαι τις απουσίες. Όσοι θα αγωνιστούν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει μάθει να ζει με τις απουσίες. Στην Τουρκία είχε νικήσει χωρίς τον Μπουρούση και τον Βασιλόπουλο. Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για την Α1, έλειπε ο Νεστέροβιτς και νικήσαμε. Οι τελικοί είναι τελικοί και όπως και να ‘χει όλοι όσοι είμαστε έτοιμοι και υγιείς θα τα δώσουμε όλα, προσπαθώντας να καλύψουμε ακόμα και τις απουσίες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags