Facebook Pixel Ποια Βραζιλία και ποια Αργεντινή; Ουρουγουάη! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-07-24 23:56:00

Ποια Βραζιλία και ποια Αργεντινή; Ουρουγουάη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια Βραζιλία και ποια Αργεντινή; Ουρουγουάη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι η βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής! Έφτασε τα 15 τρόπαια στο Κόπα Αμέρικα!. Κέρδισε 3-0 την Παραγουάη στον τελικό του Μπουένος Άιρες και έγινε πολυνίκης του θεσμού. Σουάρες, Φορλάν (2) τα γκολ.

Η Ουρουγουάη νίκησε με σχετική άνεση την Παραγουάη με 3-0 και κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα για 15η φορά στην ιστορία τους. Κατόρθωμα μοναδικό, αφού στην δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον η Αργεντινή με 14 κούπες.

Όσον αφορά την εξέλιξη του τελικού, οι Σουαρές και Φορλάν έκαναν ό,τι ήθελαν και δικαιούνται να πάρουν το κύπελλο σπίτι τους. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 11', ενώ ο Φορλάν... κλείδωσε τη νίκη στο 41' με ένα σουτ – κεραυνό. Το... κερασάκι ήρθε και πάλι από τον επιθετικό της Ατλέτικο στις καθυστερήσεις του ματς.

Η Ουρουγουάη ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά έδειξε τα... δόντια της. Μόλις στο 3' έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Βιγιάρ έδιωξε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Λουγκάνο, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα έκανε το 1-0. Ο Σουάρες πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, άδειασε υπέροχα τον αντίπαλο του και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό... θύμωσε τους Παραγουανούς, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά άρχισαν να κλωτσάνε και να μαζεύουν κίτρινες. Αντίθετα, η Ουρουγουάη συνέχισε να παίζε καλύτερη, στο 32' έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Φορλάν δεν σκόραρε σε τετ α τετ, ενώ στο 41'... καθάρισε. Ο Φορλάν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο.

Το γκολ αυτό σε μεγάλο βαθμό έκρινε και το ματς, καθώς στην επανάληψη δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Η Ουρουγουάη γύριζε την μπάλα και “ροκάνιζε” τον χρόνο, ενώ η Παραγουάη αν και είχε δοκάρι στο 54', σε ένα τρομερό σουτ του Βαλντέζ, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Τελικά, στις καθυστερήσεις στην αντεπίθεση ο Φορλάν με φοβερή κίνηση (σ.σ. τραβήχτηκε την κατάλληλη στιγμή για να μη βγει οφσάιμτ) και ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Κοάτες, Κάσερες (89' Γκοδίν), Ντιέγκο Πέρες (70' Εγουρέν), Αρέβαλο Ρίος, Αλβάρο Γκονζάλες, Αλβαρο Περέιρα (64' Καβάνι), Φορλάν, Λουίς Σουάρες.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Πίρις, Βερόν, Ντα Σίλβα, Μαρέκος, Κάσερες (54' Εστιγαρίμπια), Ριβέρος, Ορτιγόσα, Βέρα (65' Πέρες), Βαλδές, Σεμπάγιος (77' Μπάριος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags