Facebook Pixel Να σου πω μια ιστορία (9)
| 2011-07-25 22:12:00

Να σου πω μια ιστορία (9)

Να σου πω μια ιστορία (9)

Ο Βασίλης Σκουντής συνεχίζει να... ζηλεύει τον Αργεντινό ψυχαναλυτή Χόρχε Μπουκάι και γράφει την ένατη ιστορία από τους 12 νέους φίλους του απ' όλον τον κόσμο! Από την Ουγκάντα αυτή τη φορά, με ένα κείμενο αφιερωμένο στον Τζον Ακι Μπούα, που άφησε άναυδο τον κόσμο με τη νίκη του στα 400μ μετ' εμποδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ: Σας γράφω πλέον από την Αθήνα, αλλά εξακολουθεί να ισχύει η αρχική προειδοποίηση ότι θα σας ζαλίσω για κάμποσες μέρες ακόμη (για την ακρίβεια του πράγματος, τρεις και σήμερα) μεταφέροντας σας μικρές αθλητικές ιστορίες απ' όλον τον κόσμο. Τύχη αγαθή, που λένε (και το εννοώ διότι τέτοιες εμπειρίες είναι όντως συναρπαστικές) με έφερε τις προάλλες στη Φραγκφούρτη και στο Βερολίνο , ως τον μοναδικό Έλληνα προσκεκλημένο σε ένα εκπαιδευτικό δημοσιογραφικό ταξίδι το οποίο διοργανώνουν η γερμανική κυβέρνηση και το ινστιτούτο Γκαίτε. Ξαφνικά, λοιπόν, μαζευτήκαμε δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ από 13 διαφορετικές χώρες, κάποιες από τις οποίες συνιστούν πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις διότι απλούστατα είναι ανεξερεύνητες από την καθημερινότητα μας ή ακόμη και άγνωστες! Σας συστήνω λοιπόν έναν-έναν τους καινούργιους φίλους μου ζητώντας από τον καθένα -στο πλαίσιο αυτής της παγκοσμιοποιημένης σχέσης μας- να διηγηθεί μια ιστορία από τον αθλητισμό της πατρίδας του, για λογαριασμό των αναγνωστών του Gazzetta.gr. Σειρά σήμερα έχει η ένατη την οποία υπογράφει ο εξ Ουγκάντας ορμώμενος δημοσιογράφος Νόρμαν Κατέντε, ο οποίος διευθύνει την ιστοσελίδα www.newvision.co.ug.

ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΣΩ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ: Η Ουγκάντα είναι μια χώρα της Ανατολικής Αφρικής, με πληθυσμό 33.000.000 κατοίκους, που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία στις 9 Δεκεμβρίου του 1962. Έχουμε πρωτεύουσα την Καμπάλα, είμαστε Χριστιανοί σε ποσοστό 84% και μιλάμε αγγλικά και σουαχίλι. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήμασταν μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, αλλά η οικονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά, χάρη στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου μας σε χαλκό, κοβάλτιο, αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Από το 1971 έως το 1979 η χώρα μου τελούσε υπό το δικτατορικό καθεστώς του διαβόητου Ιντι Αμίν Νταντά για τον οποίο συντηρείται ακόμη ένας μύθος περί πιθανής κανιβαλικής συμπεριφοράς! Λέγεται δηλαδή ότι μέσα στο ψυγείο του σπιτιού του κρατούσε τα κεφάλια των εχθρών του προς τα οποία απευθυνόταν συχνά, σαν να άνοιγε κουβέντα μαζί τους!

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags