Facebook Pixel Ό,τι και να γίνει περνάει
Ποδόσφαιρο
| 2011-07-26 16:07:00

Ό,τι και να γίνει περνάει

Ό,τι και να γίνει περνάει

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του θα δώσει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας κόντρα στην Οντένσε, αλλά αυτό δεν τον τρομάζει καθώς όσες φορές κρίθηκε η πρόκριση στην έδρα του σε νοκ-άουτ αγώνα εκείνος τα κατάφερε.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο αγώνας κόντρα στον Άγιαξ. Θυμηθείτε τις φορές που οι "πράσινοι" πήραν την πρόκριση στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

1995-96

Τη σεζόν 1995-96 για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να παίξει εναντίον της Λέγκια Βαρσοβίας. Ο πρώτος αγώνας που έγινε εκτός έδρας άφησε τις δύο ομάδες με «λευκή» ισοπαλία καθώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0. Στη ρεβάνς οι «πράσινοι» επικρατούν κόντρα στη Λέγκια με σκορ 3-0 μέσα στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας θριαμβευτική πρόκριση για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στους «4» συνάντησε τον πανίσχυρο Άγιαξ, τον οποίο κατάφερε να νικήσει στην έδρα του με σκορ 1-0, μία επικράτηση που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μιας και ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 3-1.

1998-99

Την περίοδο 1998-99 στο πλαίσιο του Β’ προκριματικού γύρου, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Στεάουα στο Βουκουρέστι, αγώνας που έληξε με σκορ 2-2. Στο ΟΑΚΑ όμως το «τριφύλλι» ήταν καταιγιστικό, μιας και νίκησε τη Στεάουα Βουκουρεστίου με σκορ 6-3 παίρνοντας την πρόκριση.

2000-01

Για τον Γ’ προκριματικό γύρο την περίοδο 2000-01 ο Παναθηναϊκός βρήκε στο δρόμο του την Πολόνια Βαρσοβίας. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στην Πολωνία με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με σκορ 2-2. Οι «πράσινοι» παίρνουν ακόμα μία πρόκριση στην έδρα τους, αφού νίκησαν τους Πολωνούς με σκορ 2-1.

2001-02

Την επόμενη σεζόν, 2001-02, για τον Γ’ προκριματικό γύρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον πρώτο αγώνα τη Σλάβια Πράγας στην Τσεχία. Τόσο εκτός όσο εντός έδρας, το «τριφύλλι» έκανε το καθήκον του, μιας και στα δύο παιχνίδια πέτυχε ισάριθμες νίκες (2-1, 1-0), παίρνοντας για ακόμα μία φορά την πρόκριση στην έδρα του.

2005-06

Άλλη μία χρονιά ο Παναθηναϊκός περνά από προκριματική φάση για να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον Γ’ προκριματικό γύρο λοιπόν, η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με τη Βίσλα στην Κρακοβία, πιστεύοντας όλοι ότι η νίκη θα ήταν εύκολο πράγμα. Το 3-1 όμως του πρώτου αγώνα, έκανε άπαντες στο στρατόπεδο των «πρασίνων» να προβληματιστούν μιας και στο ΟΑΚΑ θα χρειάζονταν τρία γκολ-και ταυτόχρονα να μη δεχτούν κανένα- για να περάσουν. Τελικά, η ομάδα του «τριφυλλιού» με τέρμα του Ηλία Κώτσιου στην παράταση κάνει το 4-1(η κανονική διάρκεια έληξε με σκορ 3-1), παίρνοντας θριαμβευτικά την πρόκριση.

2008-09

Μετά την πρόκριση επί της Ντιναμό Τιφλίδας τον Β’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στον Γ’ προκριματικό γύρο και πάλι την Σπάρτα Πράγας, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην πρωτεύουσα της Τσεχίας. Εκεί οι «πράσινοι» παίρνουν τη νίκη με σκορ 2-1, μετατρέποντας την πρόκριση στο ΟΑΚΑ σε τυπική διαδικασία. Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας λοιπόν, το «τριφύλλι» επικρατεί, έστω και δύσκολα, με σκορ 1-0.

2009-10

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2009-10, Ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει για ακόμα μία φορά τη Σπάρτα Πράγας, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται και πάλι στην έδρα της αντιπάλου του. Στην Τσεχία τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως την προηγούμενη σεζόν, αφού η Σπάρτα παίρνει τη νίκη με σκορ 3-1, κάνοντας δύσκολη τη ρεβάνς για τους «πράσινους» στην Αθήνα. Όλα αυτά στη θεωρία, μιας και οι παίκτες της ομάδας, έχοντας οδηγό τα ματς κόντρα στη Βίσλα, σκοράρουν τρία γκολ χωρίς να δεχθούν κανένα, πετυχαίνοντας για ακόμα μία φορά μία μεγάλη ανατροπή των δεδομένων.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags