Facebook Pixel Τον Τέπιτς πολλοί εμίσησαν, τον Σάρας ουδείς!
| 2011-09-18 19:29:00

Τον Τέπιτς πολλοί εμίσησαν, τον Σάρας ουδείς!

Τον Τέπιτς πολλοί εμίσησαν, τον Σάρας ουδείς!

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει στο blog του για την επιστροφή του Γιασικεβίτσιους στον ΠAO και τα οφέλη που θα έχει με την παράλληλη αποχώρηση του Τέπιτς.

Από τη στιγμή που η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας έχοντας υλοποιήσει τον αντικειμενικό της στόχο που ήταν η πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά, αρχίζουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε ρυθμούς μπασκετικής.... καθημερινότητας.

Μόνο που η φετινή χρονιά θα είναι τελείως διαφορετική σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Προσοχή! Όχι τόσο για τις ομάδες που τερμάτισαν από την 3η θέση και κάτω, όσο για τους δύο «αιώνιους» που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε περικοπές και συρρίκνωση των (παχυλών) τους μπάτζετ. Η οικονομική κρίση δεν περνάει απαρατήρητη ούτε από τους παίκτες και αρκετοί από αυτούς (σ.σ. όχι όλοι όμως...) ρίχνουν κατά πολύ τις άλλοτε υπέρογκες απαιτήσεις τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τώρα θα μου πείτε ότι διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του ωστόσο στο Ευρωμπάσκετ έδειξε ότι έχει πολλά να δώσει ακόμα.

Πόσω μάλλον στην ομάδα που θέλει να επιστρέψει σαν τρελός! Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Σάρας θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ύστερα από... διάλειμμα ενός έτους και με βάση των όσων είδαμε στα γήπεδα της Λιθουανίας είναι σε θέση να προσφέρει 15-20 ποιοτικότατα λεπτά! Ο Ομπράντοβιτς έψαχνε έναν combo guard και ο Γιασικεβίτσιους μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της περιφέρειας, αναλόγως με ποιον παίκτη έχει δίπλα του στην ίδια πεντάδα. Το έδειξε και στο Ευρωμπάσκετ. Αγωνίστηκε και στα 11 ματς της Λιθουανίας, έχοντας 17,7 λεπτά συμμετοχής με 9,5 πόντους, 61% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα, 92% στις βολές και 4,6 ασίστ!

Λίγο-πολύ θύμισε Σάρας από τα... παλιά και η απόκτησή του μόνο όφελος μπορεί να φέρει στον Παναθηναϊκό. Ναι. Είναι επιρρεπής στο λάθος. Ναι. Δεν φημίζεται για τις αμυντικές του αρετές (ειδικά τη στιγμή που ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποιεί επιθετική άμυνα στην περιφέρεια). Όμως υπάρχει κανείς που να μην ποντάρει στις ηγετικές του αρετές; Όχι μόνο εντός του παρκέ προκειμένου να πάρει ένα μεγάλο σουτ ή να βγάλει μια μεγάλη ασίστ ή να φανατίσει τους συμπαίκτες και τον κόσμο, αλλά πολύ περισσότερο εκτός. Στα αποδυτήρια. Στις προπονήσεις. Στην καθημερινότητα μιας ομάδας. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι;

Όταν είναι να αποκτηθεί ο Γιασικεβίτσιους (και όχι όποιος και όποιος) με 300.000 ευρώ (σ.σ. έχοντας απορρίψει άλλη πρόταση 700.000 Ευρώ για χάρη του Παναθηναϊκού!), σίγουρα μπορεί να βρει ΚΑΙ ρόλο ΚΑΙ χρόνο συμμετοχής. Ακόμη και αν υπάρχουν στα γκαρντ ο Διαμαντίδης, ο Λόγκαν και ο Καλάθης! Λέτε να μην μπορεί να τον «χωρέσει» στην ομάδα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς; Και όχι τίποτε άλλο, αλλά ο Σάρας είναι κάτι παραπάνω από αγαπητός στο κοινό του Παναθηναϊκού. Οι φίλοι των «πρασίνων» όπου βρεθούν και όπου σταθούν αποθεώνουν τον Λιθουανό γκαρντ και η παρουσία του στην ομάδα θα αποτελέσει έναν επιπλέον πόλο έλξης. Ακόμη και αν δεν αγωνίζεται!

Και όλα αυτά τη στιγμή που η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα έχει γλιτώσει 500.000 Ευρώ! Ο Μιλένκο Τέπιτς είχε λαμβάνειν 800.000 ευρώ την επόμενη χρονιά, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται να ξαναφορέσει την «πράσινη» φανέλα με το νούμερο «5» αφού οδεύει ολοταχώς στην Κάχα Λαμποράλ. Λέτε να στεναχωρήθηκε κάποιος στον Παναθηναϊκό με αυτήν την εξέλιξη; Οι -ομολογουμένως- θετικές εμφανίσεις του Σέρβου στο Ευρωμπάσκετ (8,3 πόντοι, 3,4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ) ήταν το μεγάλο δώρο στην «πράσινη» διοίκηση προκειμένου να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του.

Δώρο και για τους... οπαδούς του Παναθηναϊκού οι οποίοι εξέφραζαν (και μάλιστα έντονα) τη δυσαρέσκειά τους κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα στα χέρια του. Αν και αποθέωναν όλη την ομάδα, ο Τέπιτς ήταν πάντα το εξιλαστήριο θύμα. Δεν μπόρεσε ποτέ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας και στον ρόλο που είχε με αποτέλεσμα να γίνει κάτι παραπάνω από... ανεπιθύμητος για τα χρήματα που έπαιρνε!

Και αν για τον Γιασικεβίτσιους ισχύει ότι «το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς» προκειμένου να επιστρέψει στους πρωταθλητές Ευρώπης, στον Παναθηναϊκό ισχύει ότι «τον Τέπιτς πολλοί εμίσησαν, αλλά τον Σάρας... κανένας»

Εις το επανιδείν.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags