Facebook Pixel Άρης: Καλύτερος από πέρυσι - Πώς θα τον παίζουν οι αντίπαλοι; - Ο διαιτητής... 12ος παίκτης τους
| 2021-08-22 14:30:00

Καλύτερος από πέρυσι ο Άρης - Πώς θα τον παίζουν οι αντίπαλοι; - Ο διαιτητής... 12ος παίκτης τους

Sportdog Team
Καλύτερος από πέρυσι ο Άρης - Πώς θα τον παίζουν οι αντίπαλοι; - Ο διαιτητής... 12ος παίκτης τους

Ο Ιτούρμπε που δεν "μασάει" και ο Ντένις που προβληματίζει. Τα τελευταία συμπεράσματα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου πριν τα επίσημα παιχνίδια και όσα περιμένουν οι Θεσσαλονικείς να δουν στο πρωτάθλημα. Ποιος ο ρόλος της διαιτησίας;

Ο Άρης έδωσε το Σάββατο το τελευταίο (;)φιλικό τεστ προ της έναρξης του πρωταθλήματος και μας παρουσίασε τα νέα αποκτήματά του.

Δεν έχω γράψει έως σήμερα κάτι για τα νέα πρόσωπα που έχουν έρθει φέτος στον Άρη και ούτε πρόκειται να αναλύσω τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Το τελευταίο είναι δουλειά του Άκη Μάντζιου και των συνεργατών του.  Οι νεοαφιχθέντες με βάση το βιογραφικό τους και τα λίγα διαπιστευτήρια που υπέβαλαν με την απόδοση τους σήμερα, έδειξαν πως οι προσθήκες στο φετινό ρόστερ είναι πραγματικές και ουσιώδεις.

Με τον όρο πραγματικές εννοώ πως πρόκειται για παίκτες που πραγματικά θα βοηθήσουν την ομάδα, σε σύγκριση με ποδοσφαιριστές που είδαμε τα περασμένα χρόνια να έρχονται ως σωτήρες και να φεύγουν από την πίσω πόρτα του Βικελίδης. Με το ουσιώδεις εννοώ πως πρόκειται για παίκτες που όλα δείχνουν πως θα πληρώσουν επακριβώς τα κενά του υπάρχοντoς ρόστερ και θα ανεβάσουν την ομάδα ψηλότερα από την περυσινή, πολύ πετυχημένη, σεζόν.

Και θα μείνω ακριβώς εκεί. Χωρίς να σας πω για την γκολάρα και την ασσίστ του Καμαρά, την επιβλητική παρουσία του Φαμπιάνο που είναι και σκόρερ, το πάθος και την κινητικότητα του Λούμορ, τις εμπνεύσεις του Εντιαγέ, τα σουτ του Χαΐροβιτς. Ο Ιντούρπε παρότι δέχτηκε ένα απίστευτα αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Κάργα έδειξε την κλάση του σκοράροντας, ενώ ο Ντένις εξακολουθεί να προβληματίζει, καθώς είναι ικανός για την πιο σπουδαία απόκρουση, αλλά και να δεχτεί ένα εύκολο γκολ. Δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν από τα αποτελέσματα ενός ή δύο φιλικών, ιδιαίτερα αν κάποιοι μετράνε λίγες μόνο ημέρες στην ομάδα.

Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος είναι υπέρ του Μάντζιου που μπορεί να βάζει περισσότερη μαγιά στο κατασκεύασμα του, ώστε να δέσει όσο γίνεται περισσότερο.

Ο καθρέπτης κάθε ομάδας είναι τα επίσημα παιχνίδια και εκεί θα εστιάσω όταν αυτά αρχίσουν. Τότε θα δούμε τι πραγματικά μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα που με βάση την λογική και τα μέχρι στιγμής πρώτα συμπεράσματα, δείχνει πως θα είναι καλύτερη από πέρυσι και πως θα σηκώσει πολύ ψηλότερα τον πήχη για τους αντιπάλους του.

Θέλοντας απλά να σχολιάσω την μορφή του χθεσινού φιλικού, και την αντιμετώπιση του Άρη από τους αντιπάλους του, πήραμε σήμερα μια γεύση του πως θα αγωνίζονται φέτος εναντίον του Άρη. Ο ΠΑΣ Γιάννενα, μια από τις καλύτερες μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος, μπήκε με σκοπό να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσα. Ωστόσο όταν «τράκαρε» στο τείχος της κιτρινόμαυρης ποιότητας και έμεινε με ευκολία πίσω στο σκορ, άλλαξε συμπεριφορά και είδαμε τους παίκτες του να γίνονται απίστευτα σκληροί απέναντι στους παίκτες του Άρη. Ο Άρης κατόρθωσε να ξεπεράσει και το αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων του και να δείξει με τον απίστευτο, για τα δεδομένα της ομάδας μέχρι σήμερα, επιθετικό του πλουραλισμό, πως θα βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο φέτος!

Ο διαιτητής Τσέτσιλας είχε το θάρρος και απέβαλε τον παίκτη των Ιωαννίνων. Το τι πρόκειται να δούμε στο πρωτάθλημα από τη διαιτησία είναι και αυτό μια από τις απορίες μου, αφού πολύ συχνά ο διαιτητής γίνεται ο δωδέκατος παίκτης των αντιπάλων του Άρη, πάντα μιλώντας με βάση την εμπειρία μας από τα περασμένα χρόνια.

Αυτά τα ολίγα για την εικόνα του σημερινού φιλικού. Συγχωρέστε με για τους λίγους πανηγυρισμούς, αλλά, προτιμώ να πανηγυρίσω την ώρα που πρέπει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος "πόλεμος" Άρη-ΠΑΟΚ για 10 εκατομμύρια - Έξαλλος ο Καρυπίδης - Βλέπει... δώρο σε ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags