Facebook Pixel Sportdog.gr | Μία πόλη γεμάτη λάμψη - Πώς να χαλαρώσετε στην Αθήνα
| 2022-12-06 18:55:00

Μία πόλη γεμάτη λάμψη - Πώς να χαλαρώσετε στην Αθήνα

Μία πόλη γεμάτη λάμψη - Πώς να χαλαρώσετε στην Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η μεγαλύτερη πόλη της και μακράν ο πιο δημοφιλής προορισμός της χώρας. Εκατομμύρια επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να μείνουν για μερικές ημέρες στην Αθήνα και να θαυμάσουν τα πολιτιστικά της στοιχεία, να απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή και τα όμορφα τοπία και να χαλαρώσουν σε μία πόλη που έχει μοναδικό χαρακτήρα. Αρκεί να πάρουν ένα αεροπλάνο Θεσσαλονίκη Αθήνα ή από κάποια άλλη πόλη της Ελλάδα και σε λιγότερο από μία ώρα θα βρίσκονται στην πρωτεύουσαν. Το γεγονός ό,τι βρίσκεται στο κέντρο της χώρας την έχει μετατρέψει σε σημαντικότατο δίαυλο για Έλληνες και ξένους.

Υπάρχουν καλές παραλίες κοντά στην Αθήνα;

Σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας μπορείτε να κολυμπήσετε σε καθαρά νερά και να χαλαρώσετε στην χρυσή άμμο. Πρόκειται για το παραλιακό μέτωπο μετά τον Πειραιά, σε περιοχές και παραλίες που πλέον έχουν οργανωθεί και είναι ικανές να σας προσφέρουν μία πλήρη εμπειρία χαλάρωσης και γαλήνης. Μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, αλλά και μία βόλτα σε καταστήματα, γεύμα σε εστιατόρια και ταβέρνες ή ένα κοκτέιλ σε κάποιο από τα προσεγμένα μπαρ. 

Αν θέλετε κάτι πιο μακριά από την πόλη πέρα από τον Άλιμο και τη Βούλα, μπορείτε να φτάσετε μέχρι τη Βάρκιζα και το Λαγονήσι, σε ποιοτικές παραλίες με εξαιρετικές υπηρεσίες που θα σας κάνουν να νιώθετε ό,τι βρίσκεστε σε κάποιο νησί των Κυκλάδων.

Οι μικρές οάσεις στο κέντρο της πόλης
 

Το κέντρο της Αθήνας είναι το μέρος που γίνονται όλα. Καθημερινά θα συναντήσετε εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται, κάθε ένας για τους δικούς του λόγους, για εργασία, για ψώνια, για βόλτα ή τουρισμό. Το κέντρο της πόλης έχει κάτι για τον καθένα μας, μικρές εστίες χαλάρωσης, σημεία που μπορούν να μας γαληνέψουν και να μας συνεπάρουν, κάνοντάς μας να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε σε μεγαλούπολη. Τα σοκάκια στο Μοναστηράκι και το όμορφο Θησείο είναι μία γραφική διαδρομή με τα πόδια που σας μεταφέρει στον κόσμο της… παλιάς Αθήνας. Το Κουκάκι μέχρι την οδό Διονυσίου Αρεοπαγείτου προσφέρουν μοναδική θέα στην Ακρόπολη χωρίς να σας επηρεάζει ο όχλος και ο χαμός των κεντρικών οδών. Τα Αναφιώτικα δεν επιτρέπουν ούτε εκείνα τα αυτοκίνητα, επιτρέποντάς σας να περιπλανηθείτε αμέριμνοι στα μαγευτικά στενάκια, κάτω ακριβώς από τον ιερό βράχο.

Παράλληλα, πολλές είναι οι γραφικές πλατείες που μπορείτε να κάνετε μία βόλτα για φαγητό ή ποτό, όπως στη Νέα Σμύρνη και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου οι ντόπιοι θα σας υποδεχτούν εγκάρδια και με χαμόγελο.

Έχουν ζωή τα προάστια στην Αθήνα;

Μπορεί ο κύριος όγκος της κίνησης της Αθήνας να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όμως αυτό δεν σημαίνει ό,τι τα προάστια είναι παραμελημένα. Υπάρχουν πολλές περιοχές γύρω από το κέντρο που δείχνουν ιδανικές για μία βόλτα, τις οποίες τόσο οι επισκέπτες επιδιώκουν, όσο και οι ντόπιοι τις προτιμούν στα ρεπό ή τον ελεύθερο χρόνο τους. Χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε πολύ από τον αστικό ιστό, χωρίς καν να έχετε αυτοκίνητο, υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ή και ένα λεωφορείο για να επισκεφθείτε περιοχές που θυμίζουν περισσότερο πόλεις της επαρχίας παρά κομμάτι μιας μεγαλούπολης. Έτσι, ακόμα και αν κάνετε απλά μία στάση στην Αθήνα, ενώ έχετε πχ αεροπορικά εισιτήρια για Θεσσαλονίκη, μπορείτε να ξοδέψετε το χρόνο της αναμονής πίνοντας καφέ σε κάποια κοντινή πλατεία.

Προάστια όπως η Κηφισιά, η Γλυφάδα, το Φάληρο, ο Φλοίσβος, η Αγία Παρασκευή κ.α. έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και προσφέρουν ένα ιδανικό σύνολο παροχών σε όσους επιλέξουν για να τις επισκεφθούν. Λειτουργούν σαν μικρές αυτόνομες πόλεις με τις εστίες χαλάρωσης και το πράσινο να υπάρχουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το κέντρο της Αθήνας. Μπορείτε να κάτσετε μία ολόκληρη ημέρα σε κάποιο προάστιο και είναι σίγουρο ό,τι δεν θα βαρεθείτε στιγμή, αφού όλα έχουν να σας προσφέρουν ποιοτικό χρόνο, τόσο αν σας ενδιαφέρει μία επίσκεψη, όσο και μία καθημερινότητα σε αυτά. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags