Facebook Pixel Μια «γαλανόλευκη» πεντάδα αστέρων
Life
| 2012-09-13 20:40:00

Μια «γαλανόλευκη» πεντάδα αστέρων

Μια «γαλανόλευκη» πεντάδα αστέρων

Με χρονική απόσταση από το βράδυ της Τρίτης, καταγράφω κάποιες επισημάνσεις για το παιχνίδι της Εθνικής. Μετά από χρόνια το ματς αυτό θα σημειώνεται ως αφετηρία της νέας εποχής για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Η νέα γενιά διεθνών το "καθάρισε" με "επικεφαλής" τον Νίνη και τον Μήτρογλου. Πέφτουν τα φώτα στους δυο τους γιατί σκόραραν. Ωστόσο η εμφάνιση του Φορτούνη επιθετικά και των κεντρικών αμυντικών Σωκράτη και Κυριάκου μας "δίνουν" μια πεντάδα γεμάτη ταλέντο, ποιότητα και τώρα πια εμπειρία. Παιδιά με παραστάσεις από σπουδαία πρωταθλήματα και μεγάλες διοργανώσεις.

Μια πεντάδα με προοπτική να διαγράψει σπουδαία πορεία στην Εθνική και το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο. Σιγά - σιγά με τα παιχνίδια η πεντάδα θα αυξάνει την αυτοπεποίθηση της και θα σηκώνει περισσότερο βάρος στους ώμους της.

Η εμφάνιση του Νίνη αξίζει μεγαλύτερης προσοχής. Τον είχαμε χάσει μετά τον σοβαρό τραυματισμό (χιαστούς).

Οι εμφανίσεις του στα τελικά του Euro ήταν πολύ κατώτερες του αναμενομένου. Νωθρός, αργός και με επιπόλαιες ενέργειες. Στο πρώτο ημίχρονο με τους Λιθουανούς πήγαινε χωρίς πυξίδα σε όλο το πλάτος του γηπέδου. Πιθανότατα η... πελαγοδρόμηση να οφειλόταν στις εντολές του προπονητή. Στο β' μέρος που έπαιξε δεξιά ανέβασε την απόδοση του, πάτησε την περιοχή, έβαλε το πρώτο (γκολάρα) και δημιούργησε το δεύτερο. Ως... Φίλιππος βρήκε τον Ναθαναήλ (Μήτρογλου) κι έπιασαν το νήμα από την Εθνική ομάδα νέων του 2007. Ο Σωτήρης Νίνης έχει τα προσόντα να κουμαντάρει μελλοντικά το παιχνίδι της Εθνικής ή να μοιραστεί με τον Φορτούνη τα οργανωτικά καθήκοντα.

Η νέα πεντάδα της Εθνικής ακουμπώντας στην πείρα και την κλάση των μεγαλύτερων μπορεί αύριο - μεθαύριο να τραβήξει στην παρέα της παίκτες όπως ο Μαυρίας, ο Σταφυλίδης, ο Γιαννιώτας.

Παράλληλα παίκτες όπως ο Χολέμπας, ο Λάζαρος, ο Αθανασιάδης, ο Σιόβας, ο Φετφατζίδης (ίσως) έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν ισοδύναμα τα όποια κενά παρουσιάζονται. Η διαφορά τους από τους υπολοίπους δεν είναι χαώδης.

Το βράδυ της Τρίτης στο Φάληρο, δεν "σκοτώσαμε" κανένα θηρίο. Ίσως αποδεχτεί ότι είμαστε παρόντες στη γέννηση μιας νέας Εθνικής Ομάδας που της περισσεύει η ποιότητα χωρίς να της λείπει η διάθεση για προσφορά και το οικογενειακό κλίμα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags