Facebook Pixel Ατάκα ΣΟΚ από Έλληνα στρατηγό! Δεν φτιάχνουν Ευρωστρατό - Αναδημιουργούν τη Βέρμαχτ
Life
| 2022-04-02 17:15:00

Ατάκα ΣΟΚ από Έλληνα στρατηγό! Δεν φτιάχνουν Ευρωστρατό - Αναδημιουργούν τη Βέρμαχτ

Sportdog Team
Ατάκα ΣΟΚ από Έλληνα στρατηγό! Δεν φτιάχνουν Ευρωστρατό - Αναδημιουργούν τη Βέρμαχτ

Τί μας επιφυλάσσει το μέλλον για τη νέα μεταψυχροπολεμική περίοδο!

Τα γεωπολιτικά δεδομένα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει μπει στον δεύτερο μήνα των συγκρούσεων, αναλύει ο Ιωάννης Μπαλτζώης.

Όπως τόνισε ο αντιστράτηγος ε.α. στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στο Σίγμα, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την ηρωϊκή αντίσταση των Ουκρανών οδήγησαν τη Ρωσία σε αναθεώρηση σχεδίων, με την εκκίνηση μιας δεύτερης φάσης επιχειρήσεων.

Πως αλλάζει το σκηνικό γεωγραφικά; «Όταν τελειώσει ο πόλεμος, η Ουκρανία δεν θα είναι αυτή που ήταν μέχρι σήμερα», απάντησε ο πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ, ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι του τί μας επιφυλάσσει το μέλλον για τη νέα μεταψυχροπολεμική περίοδο!

Θα είναι χειρότερη από την πρώτη; Τί συμβαίνει με τα πυρηνικά; Ποια είναι τα λάθη της Δύσης και πως οι ΗΠΑ ακολουθούν το δόγμα της «διπλής ανάσχεσης» για Ρωσία και Κίνα. Ποιές είναι οι εξελίξεις που αναμένεται να επηρεάσουν τα Βαλκάνια, άρα και την Ελλάδα; Δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, όπως και αν μπορεί να έρθει η Κίνα σε απευθείας ρήξη με τις ΗΠΑ στο μέλλον.

Η πιο σοκαριστική ατάκα του αφορά τη δημιουργία Ευρωστρατού, μία εξέλιξη που δρομολογήθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022! «Φαίνεται σαν αναδημιουργία της Βέρμαχτ», είπε ο στρατηγός, ο οποίος έκανε προβλέψεις για εφιαλτικές καταστάσεις και μίλησε για έναν γιγαντιαίο συνασπισμό που δεν έχει υπάρξει στην ιστορία και θα είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί.

Στο τέλος δεν ξέχασε το δράμα της Κύπρου! «48 χρόνια εισβολή και κατοχή. Η Ρωσία στην Ουκρανία κάνει ό,τι έκανε η Τουρκία στην Κύπρο και δεν υπάρχει αλληλεγγύη στη Μεγαλόνησο. Να αναδείξουμε τα εθνικά μας θέματα και όχι να κάνουμε συνεχώς παραχωρήσεις», επεσήμανε ο Ιωάννης Μπαλτζώης.

Ακούστε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags