Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίστηκε η ελληνική αποστολή στο συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, με την απαίτηση κυρίως της γερμανικής πλευράς, να τηρηθεί κατά γράμμα ο κανονισμός και να εμφανιστούν οι εκπρόσωποί μας μπροστά στο συμβούλιο, φορώντας σανδάλια με κάλτσες σα να είναι γερμανοί τουρίστες!

Ο πρόεδρος του Λουξεμβούργου που εκτελεί χρέη Προέδρου, μιλώντας εκ μέρους της Άνγκελα Μέρκελ, διευκρίνησε ότι αυτή η μικρή τροποποίηση στο καταστατικό, που αφορά την εμφάνιση των εκπροσώπων των χωρών που ζητούν αλλαγή στους όρους δανεισμού, έγινε έπειτα από αίτημα τις γερμανικής πλευράς και έχει συμβολικό χαρακτήρα. «Παρ’ όλα αυτά η ελληνική πλευρά όφειλε να το γνωρίζει», συπλήρωσε προκλητικά.

Προκειμένου να μη δώσει συνέχεια στο θέμα, οξύνοντας περισσότερο το δυσάρεστο κλίμα για την Ελληνική πλευρά, ο Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε να ικανοποιήσει την απαίτηση της κας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, αλλά επιφυλάχθηκε στην επόμενη επίσκεψη της Τρόϊκας, να απαιτήσει, οι απεσταλμένοι της να φορέσουν Ολανδικά σαμπό, σαν ένδειξη συμπαράστασης στην αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών.

Πηγή: Protagon.gr