Facebook Pixel
31/10/22 - 08:40

Νοέμβριος στο Viasat History: Μελετούμε τα θαύματα της αρχαίας μηχανικής

Sportdog Team
Νοέμβριος στο Viasat History: Μελετούμε τα θαύματα της αρχαίας μηχανικής
26views

Πρεμιέρες νέων κύκλων και σειρών για όσους αγαπούν την ιστορική γνώση

Ο Νοέμβριος στο Viasat History περιλαμβάνει την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς «Αρχαία Μηχανική», ο οποίος αντλεί έμπνευση από ακόμα περισσότερα επιτεύγματα της αρχαίας επινοητικότητας. Αυτή τη φορά μελετούμε διάσημα επιτεύγματα της μηχανικής και όλα όσα δυστυχώς χάθηκαν στην αφάνεια. Η πρεμιέρα της σειράς είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 22:00. Λίγες μέρες νωρίτερα, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 22:00, ανακαλύπτουμε «Τα μυστικά των ιερογλυφικών». Σε αυτή τη σειρά, η οποία ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια, συναντούμε μια ομάδα αιγυπτιολόγων στα νότια της Αιγύπτου κοντά στο Λούξορ. Το ενδιαφέρον τους έχει κινήσει ένας περίτεχνα διακοσμημένος τάφος, ο πιο μνημειώδης στην Αίγυπτο και μεγαλύτερος από τους τάφους των φαραώ: ο τάφος ενός ιερέα, του Πενταμενοτέπ. Εξασφαλίζοντας αποκλειστική πρόσβαση στην καρδιά της αρχαιολογικής αποστολής, μυούμαστε στις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις. 
Αναλυτικά τα highlights του μήνα στο Viasat History:

Αρχαία μηχανική

Πρεμιέρα Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 22:00 
Κύκλος: 2 
Αριθμός επεισοδίων: 10 x 60 λεπτά 
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ αρχιτεκτονική 
Πρωτότυπος τίτλος: Ancient Engineering 
Έτος: 2022

Ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων αντλεί έμπνευση από ακόμα περισσότερα επιτεύγματα της αρχαίας επινοητικότητας. Αυτή τη φορά μελετούμε διάσημα επιτεύγματα της μηχανικής και όλα όσα δυστυχώς χάθηκαν στην αφάνεια. Διερευνούμε την επίδραση των φυσικών πόρων, όπως του χρυσού και του νερού, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι πολιτισμοί ξεπέρασαν διάφορα εμπόδια και εκμεταλλεύτηκαν το περιβάλλον τους. Επίσης, μελετούμε την ιστορία των όπλων, πώς διαμόρφωσε τις πολεμικές επιχειρήσεις, και πώς μάθαμε να μετρούμε τον χρόνο, να ταξιδεύουμε ανά την υφήλιο και να αναπτύσσουμε εξαιρετικά περίπλοκη τεχνολογία. Κάντε ένα βήμα πίσω στο παρελθόν και γνωρίστε την ιστορία των κτιρίων και των αξιοθαύμαστων κατασκευών, από το ιδιοφυές ιγκλού μέχρι το Κολοσσαίο, το θαύμα της εγχώριας ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής.

Τα μυστικά των ιερογλυφικών

Πρεμιέρα Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 22:00 
Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά 
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές 
Πρωτότυπος τίτλος: The Secrets of Hieroglyphics 
Έτος: 2021

Πριν από διακόσια χρόνια, ένας νεαρός Γάλλος μελετητής, ο Ζαν Φρανσουά Σαμπολιόν, κατόρθωσε το ακατόρθωτο: έσπασε τον κώδικα των ιερογλυφικών που παρέμενε μυστήριο για περισσότερα από χίλια χρόνια. Χάρη στην αποκωδικοποίησή του, ένας ολόκληρος πολιτισμός θαμμένος κάτω από την άμμο της Αιγύπτου ξαναζωντάνεψε. Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια, συναντούμε μια ομάδα αιγυπτιολόγων στα νότια της Αιγύπτου κοντά στο Λούξορ. Το ενδιαφέρον τους έχει κινήσει ένας περίτεχνα διακοσμημένος τάφος, ο πιο μνημειώδης στην Αίγυπτο και μεγαλύτερος από τους τάφους των φαραώ: ο τάφος ενός ιερέα, του Πενταμενοτέπ. Εξασφαλίζοντας αποκλειστική πρόσβαση στην καρδιά της αρχαιολογικής αποστολής, μυούμαστε στις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις. Έτσι θα αποκαλύψουμε μυστικά για τους ιερείς, αντιγραφείς, ζωγράφους, χαράκτες και κτίστες που δημιούργησαν αυτό το μεγαλειώδες μνημείο.

Μαύροι Πάνθηρες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου

Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 22:00 
Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά 
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ βιογραφία 
Πρωτότυπος τίτλος: Black Panthers of WW2 
Έτος: 2021

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της πρώτης αφροαμερικανικής ένοπλης μονάδας που συμμετείχε ενεργά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επρόκειτο για το 761ο Τάγμα Τεθωρακισμένων -γνωστό και ως Μαύροι Πάνθηρες- το οποίο απέδειξε ότι ήταν αντάξιο του συνθήματος «Βγες πολεμώντας». Αποκαλύπτουμε ότι έπρεπε να πολεμήσουν τον εχθρό όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην ίδια τους την πατρίδα. Στην Αμερική οι Πάνθηρες μάχονταν κατά των ρατσιστικών νόμων του Τζιμ Κρόου, μάχονταν για να εισακουστούν μέσα σε μια θάλασσα λευκών στρατηγών, και εκπαιδεύονταν σε μια εποχή διακρίσεων κατά την οποία οι ναζί αιχμάλωτοι πολέμου είχαν περισσότερα δικαιώματα από εκείνους. Μέσα από τη δραματοποιημένη αναπαράσταση και τις συνεντεύξεις με βετεράνους και τις οικογένειές τους, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την απίστευτη κρυφή ιστορία των γενναίων ανδρών που πολέμησαν στο άγνωστο αυτό τάγμα τεθωρακισμένων.

Μυστικά αρχεία των ναζί

Πρεμιέρα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 22:00 
Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά 
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος 
Πρωτότυπος τίτλος: Nazi Secret Files Έτος: 2015

Τα καταστροφικά εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ ήταν ανέκαθεν θέμα εξονυχιστικής έρευνας - τώρα το άνοιγμα των μέχρι σήμερα σφραγισμένων αρχείων αποκαλύπτει σκοτεινότερες και πιο παράξενες αλήθειες για τους ναζί και το κυνήγι της εξουσίας στο οποίο επιδόθηκαν. Σε αυτή την εντυπωσιακή σειρά αποκαλύπτουμε μυστικά έγγραφα και παρουσιάζουμε τις πιο πρόσφατες αναλυτικές έρευνες που αλλάζουν ριζικά την άποψη που έχουμε για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς φέρνουν στο φως παράδοξες αντιλήψεις και ριψοκίνδυνες πράξεις των ναζί στην προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τη σκοτεινή αλήθεια που περιβάλλει τον μύθο της άριας φυλής μέχρι τις μεσσιανικές πεποιθήσεις του Χίτλερ και την τυραννία των ναζιστών ισλαμιστών που εξακολουθούν να τρομοκρατούν σήμερα τον κόσμο, αποκαλύπτουμε τις σατανικές ιδέες που τροφοδότησαν το χιτλερικό καθεστώς και που παρέμειναν κρυφές μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ