Facebook Pixel Να την φοβάστε... όταν ξυπνήσει!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-05 20:53:00

Να την φοβάστε... όταν ξυπνήσει!

Να την φοβάστε... όταν ξυπνήσει!

Με τον Μέσι να έχει... κέφια και τον Ιγκουαΐν να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ στο όγδοο λεπτό, η Αργεντινή απέκλεισε το μαχητικό Βέλγιο και πλησίασε ένα βήμα από τον τελικό! Περιμένει Ολλανδία – Κόστα Ρίκα

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της για ακόμα ένα παιχνίδι και δείχνοντας φόβο στο τελευταίο μισάωρο που γύρισε πίσω, η Αργεντινή νίκησε 1-0 το Βέλγιο με το γκολ του Ιγκουαΐν στο 8' και πέρασε στους «τέσσερις» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
 

Κέφια ο Μέσι, γκολάρα ο Ιγκουαΐν!

Η Αργεντινή σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της, αυτή την φορά μπήκε... φουριόζα και αποφασισμένη να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς οπαδούς της, οι οποίοι είχαν στήσει ένα τρελό πάρτι στην εξέδρα. Ο Μέσι και η παρέα του πίεζαν από την αρχή και στο όγδοο λεπτό ευτύχησαν να κάνουν το 1-0, όταν ο Ντι Μαρία από... καραμπόλα βρήκε τον Ιγκουαΐν και αυτός με σουτάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κουρτουά για το 1-0. Το γρήγορο γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, με τους Αργεντινούς στα επόμενα λεπτά να γυρίζουν πίσω και να ψάχνουν πλέον τις αντεπιθέσεις και τους Βέλγους να αφήνουν την άμυνα και να ψάχνουν την ισοφάριση.

Το Βέλγιο στο επόμενο 20λεπτο ήταν ανώτερο, είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, όμως με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Ντε Μπρούιν που έδιωξε δύσκολα ο Ρομέρο, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο. Αντίθετα, η Αργεντινή όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζε ρυθμούς και με τον Μέσι να... χορεύει στο γήπεδο και να βγάζει εξαιρετικές ασίστ, έψαχνε το γκολ στην κόντρα. Στο 33' όμως τα πράγματα «στράβωσαν» αρκετά, όταν ο Ντι Μαρία έφυγε με αλλαγή από το γήπεδο λόγω ενός τραβήγματος. Η εξέλιξη αυτή επηρέασε κάπως τους Αργεντινούς και λίγο έλειψε να το... πληρώσουν, όταν στο 44' ο Μιραλάς με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Τελικά, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου...


Δοκάρι και... πρόκριση!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Αργεντινή μπήκε και πάλι φορτσάτη, όμως αυτή την φορά δεν ήταν το ίδιο τυχερή. Ο Ιγκουαΐν με σουτ στο 47' εντός περιοχής προειδοποίησε, ενώ στο 55' για λίγα εκατοστά δεν πέτυχε το γκολ του Μουντιάλ. Ο επιθετικός της Αργεντινής έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κομπανί, όμως το σουτ που επιχείρησε απέναντι από τον Κουρτουά, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Μετά από αυτή την φάση η Αργεντινή έριξε ρυθμούς και γύρισε πίσω. Το Βέλγιο πήρε χώρο, κυκλοφόρησε την μπάλα, όμως δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Απείλησε με την κεφαλιά του Φελαϊνί στο 61', αλλά και κάποια μακρινά σουτ, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Αργεντινή πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ. Εκεί περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Ολλανδία – Κόστα Ρίκα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags