Στο 25` ο Κλέβερλι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Φαν Πέρσι με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως με τον Ντεφό και λίγα λεπτά αργότερα με τον Γκάρεθ Μπέιλ, όμως, ο Νταβίδ ντε Χέα κράτησε το μηδέν. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους , πάντως, ανήκε στη Γιουνάιτεντ με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Γουέλμπεκ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ντε Χέα βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Ντέμπσεϊ, ενώ νωρίτερα ο Μπέιλ δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα αμφότερες οι ομάδες προώθησαν την μπάλα στα αντίπαλα καρέ ουκ ολίγες φορές, ενώ οι "κόκκινοι διάβολοι" ζήτησαν -και θα μπορούσαν να πάρουν- πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στίβεν Κόλκερ στον Γουέιν Ρούνεϊ (65ο λεπτό).

Το ρολόι σημάδευε το τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η Τότεναμ επιχειρούσε μία ακόμη σέντρα προς τα φιλοξενούμενα καρέ. Ο Ντε Χέα προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να την εξουδετερώσει, ο Άαρον Λένον έκανε το γύρισμα και ο ολομόναχος Ντέμπσεϊ δεν δυσκολεύτηκε να χαρίσει το βαθμό στην ομάδα του.