Φυσικά πρώτα πρέπει να μην χάσει την άλλη εβδομάδα στο «Ολντ Τράφορντ» και αυτό γιατί τυχόν ήττα θα την κάνει να αναρωτηθεί για τις δυνατότητες της, αλλά κυρίως θα ξαναβάλει τη Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι! Η εξαιρετική εκκίνηση των «κανονιέρηδων» στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ τους δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζουν, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο άσχημα μπήκαν στο πρωτάθλημα, με το 1-3 από την Αστον Βίλα. Μία ήττα που ωστόσο αποδεικνύεται πως ήταν κομβικό σημείο. Γιατί οι κραυγές απόγνωσης του πλήθους εκείνη τη μέρα, που φώναζαν στον Αρσέν Βενγκέρ να αγοράσει, ουσιαστικά τον υποχρέωσαν να βγει στην γύρα και να πληρώσει τα 42 εκατομμύρια λίρες για τον Μεσούτ Οζίλ.

Η παρουσία του Γερμανού σταρ συν η επιστροφή του Φλαμινί έδωσαν στην Αρσεναλ την αγωνιστική τόνωση και ισορροπία για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Σε σημείο πια να έχει τονωθεί η αυτοπεποίθηση της τόσο που ακόμη και με τον Γάλλο απόντα και τον Γερμανό σχεδόν «αόρατο» επειδή είχε τον Αρτέτα και τον Καθόρλα σε εξαιρετική βραδιά και τον Ράμσει ξανά σκόρερ, έφτασε σε μία πολύ δίκαιη επικράτηση.

Προσθέστε σε όλα αυτά πόσο καλύτερη είναι η άμυνα της με τη σιγουριά που εμπνέει ο Σέζνι φέτος, κάτι που κάνει όλη την ομάδα να ανεβαίνει πιο ψηλά, συνεπώς και να πρεσάρει καλύτερα, οπότε φτάνετε στην ολοκλήρωση του παζλ!

Το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φυσικά και θα καθορίσει πολλά. Η Αρσεναλ πήρε διαφορά πέντε πόντων, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί πολύ εύκολα μπορεί να αλλάξει δραματικά γρήγορα. Η ήττα της Τσέλσι ακούστηκε πολύ ευχάριστα πέραν από το Βόρειο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ και για αυτό τον λόγο, εκτός από την επίσκεψη στο Ολντ Τράφορντ θα έχει μεγάλη σημασία για την Αρσεναλ να είναι εκεί γύρω από την κορυφή τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, σε περίπου πενήντα μέρες. Όταν δηλαδή θα έχει ήδη παίξει και με τη Σίτι και την Τσέλσι. Εάν αυτό συμβεί, θα έχει την δυνατότητα στις μεταγραφές του Γενάρη να αποκτήσει ακόμη έναν σημαντικό φορ για να υπάρχει μπακ απ στον Ζιρού. Και τότε η απάντηση στο ερώτημα της αρχής για το αν μπορεί να πάρει τον τίτλο θα είναι ξεκάθαρα «ναι».

Όσο για τη Λίβερπουλ αυτή η ήττα κάνει καλό γιατί επαναφέρει τα πόδια στη γη. Ο στόχος της φυσικά και μπορεί να είναι το να πάρει το πρωτάθλημα! Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τερματίζει κάτω από την εξάδα και με διαφορά κατά μέσο όρο 25 βαθμών από την πρωταθλήτρια! Συνεπώς το ρεαλιστικό σενάριο είναι να βγει στην Ευρώπη και αυτό που θα σημαίνει υπέρβαση είναι να ξαναμπεί στην τετράδα! Τα στοιχεία είναι καλά, αν και το ρόστερ της αποδεικνύεται «ρηχό» . Όμως η καλή δουλειά που έχει κάνει ο Ρότζερς αρχίζει και φαίνεται και αυτό κρατά ακόμη και ύστερα από μία τέτοια ήττα!

Πηγή: england365.gr