Οι Μαύρες Γάτες (εκτός αποστολής ο Χάρης Μαυρίας) ξεκίνησαν καλύτερα και είχαν την πρώτη καλή στιγμή σε σουτ του Φλέτσερ (17'). Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανόνε σταμάτησε τον κορυφαίο του αγώνα Χόλτμπι. Στο 38' όμως ο Γιορίς έκανε τον... τροχονόμο και η λανθασμένη έξοδος του επέτρεψε στον Τζόνσον να τον εκτελέσει με κοντινή βολίδα.

Ωστόσο, με προβολή ο Παουλίνιο μετά από φάουλ και κεφαλιά γύρισμα του Τσαντλί, έφερε το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης (50') ήρθε και η ανατροπή. Ο Ντεμπελέ έκανε την παράλληλη και ο Ο' Σέι στην προσπάθεια του να διώξει, σκόραρε στη δική του εστία με τακουνάκι, έχοντας και τη συμβολή του Μανόνε για το πέμπτο φετινό αυτογκόλ της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο και για τα 15 επόμενα λεπτά η Τότεναμ... ξεμπούκωσε και έπαιξε πραγματικά πολύ καλό ποδόσφαιρο, με τον Ντεφόε δύο φορές όμως (57', 66') να μην καθαρίζει τον αγώνα. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και τα Σπιρούνια κινδύνεψαν σε τρεις περιπτώσεις. Στην πρώτη πάντως τους χαρίστηκε ο διαιτητής, καθώς δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Σάντρο (75'), ενώ στο 82] και στο 88' ο Γιορίς σταμάτησε τους Μπορίνι, Φλέτσερ.

Το φινάλε βρήκε τη Σάντερλαντ να χάνει ξανά (για 9η φορά) ενώ προηγείται και να παραμένει στην ουρά με μόλις 8 βαθμούς. Η Τότεναμ πάλι έφυγε από εκεί αήττητη για 7η διαδοχική φορά και πλησίασε στο -2 από το... σεντόνι.