«Το τηλέφωνό του (σ.σ του Ρονάλντο) ήταν από τα τηλέφωνα που καλούσα συχνότερα», αποκάλυψε ο Φέρντιναντ.

Και προσέθεσε: «Νομίζω ότι τώρα χάθηκε η ευκαιρία. Εάν μπορούσαμε (σ.σ. να τον αποκτήσουμε), θα ήταν κάτι που θα γινόταν το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά τώρα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Ρεάλ. Βέβαια, αν σκόπευε να φύγει από τη Ρεάλ, θα ερχόταν μόνο στη Μάντσεστερ. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ».

Στη συνέχεια, ο 35χρονος αμυντικός εξέφρασε την ελπίδα του πως ο πρώην συμπαίκτης του θα κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» στην τελετή απονομής που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου, πλέκοντας το εγκώμιο του Πορτογάλου άσου:

«Είχαμε μια συζήτηση με τους συμπαίκτες μου στην προπόνηση και νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος της χρονιάς. Είναι σίγουρα ο καλύτερος. Αρκεί να δείτε τα γκολ του! Έχει πετύχει μόνος του περισσότερα γκολ από όσα έχουν πετύχει ορισμένοι σύλλογοι εντός του ημερολογιακού έτους».

Τέλος, ο Φέρντιναντ σχολίασε πως ο 28χρονος επιθετικός έπρεπε να είχε κερδίσει παραπάνω από μία φορά στον παρελθόν τον συγκεκριμένο τίτλο:

«Ο Ρονάλντο αποτελεί πρότυπο για κάθε νεαρό αθλητή. Κατέκτησε τον τίτλο και το 2008 και δεν ήταν ικανοποιημένος μόνο με αυτό. Έχει πάει σε άλλο επίπεδο και θα έπρεπε να βραβευτεί με τον τίτλο και πριν από μια διετία, όταν η Ρεάλ κατέκτησε το ισπανικό πρωτάθλημα. Θέλει και πάλι να κατακτήσει τον τίτλο. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί που τον αμφισβητούν -ίσως και από ζήλεια- και θέλει να τους αποδείξει ότι κάνουν λάθος. Έτσι γίνεσαι ο καλύτερος».