Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 5ο μόλις λεπτό μετά από σουτ του Σισοκό, ο Σόκροος έστειλε την μπάλα κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Οι «κόκκινοι» πέτυχαν και το 2-0 στο 32ο λεπτό, καθώς μετά από γέμισμα του Σκρτελ, ο Γουίλσον έκανε λάθος γύρισμα και ο Σουάρες από κοντά νίκησε τον Μπάτλαντ.

Η Στόουκ όμως απάντησε πολύ γρήγορα, καθώς στο 39' ο Κράουτς με μια όμορφη κεφαλιά μείωσε σε 2-1, ενώ στο 45' ο Τσάρλι Άνταμ με τρομερό σουτ έγραψε το 2-2.

Στην επανάληψη ωστόσο η Λίβερπουλ έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Στο 50' με πέναλτι του Τζέραρντ έκανε το 3-2 στο 50', ενώ ο Σουάρες στο 71' μετά από φοβερή ασίστ έκανε το 4-2! Στο 85ο λεπτό ο Γουόλτερς μείωσε σε 4-3 για τη Στόουκ, αλλά δύο λεπτά μετά ο Στάριτζ έκανε το τελικό 5-3.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπάτλαντ, Κάμερον, Σόκροος, Γουίλσον, Πιέτερς, Γουόλτερς, Ενζονζί (81' Άιρλαντ), Άνταμ, Γουίλαν, Αρναούτοβιτς, Κράουτς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σισοκό, Σκρτελ, Τουρέ, Λούκας, Χέντερσον, Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (66' Στάριτζ), Σουάρες