Η εμφατική νίκη με 5-3 σε ένα γήπεδο, το Brittania όπου δεν είχε νικήσει ποτέ για το πρωτάθλημα (και εναντίον της Στόουκ είχε κερδίσει τελευταία φορά το 1984) επανέφερε τη Λίβερπουλ στα τρίποντα εκτός έδρας. Με το δίδυμο Σουάρεζ και Στάριτζ να συνεργάζονται και πάλι υποδειγματικά, με τον Τζέραρντ ξανά γερό, με την ομάδα να έχει ήδη σκοράρει τόσες φορές όσες μόνο άλλη μία στο παρελθόν (το 1987-88) μετά από 21 ματς, κάθε κουβέντα που θα απέκλειε τους «κόκκινους» από τη μάχη του τίτλου θα ήταν σε σαθρές βάσεις.

Υπάρχουν ακόμη 17 ματς και η Λίβερπουλ από αυτά, εννιά θα δώσει στο «Ανφιλντ» και οκτώ εκτός έδρας. Η κόντρα με την Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και το ματς στο Σαουθάμπτον είναι τα πιο δύσκολα αλλά τα επτά είναι με όλες τις ομάδες (πλην Σάντερλαντ) που βρίσκονται στην ουρά! Καθόλου εύκολα, ωστόσο, ποιος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο πρόγραμμα;

Αν υπολογίσει κανείς, επίσης, πως όλες τις βασικές αντιπάλους, τις υποδέχεται στο γήπεδο της, έχει κάθε λόγο να ευελπιστεί πως ακόμη και το πρωτάθλημα δεν είναι ένας πολύ μακρινός στόχος. Αυτό που δεν μπορεί παρόλα αυτά να λησμονεί κανείς είναι πως βασική επιδίωξη παραμένει να ξαναμπεί στην τετράδα.

Ο Στίβεν Τζέραρντ αστειευόμενος, όταν τον ρώτησαν στο SKYSPORTS γιατί δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο τατού, είπε πως ευχαρίστως θα κάλυπτε και όλο το σώμα του αν του δινόταν η εγγύηση πως θα κατακτούσε το πρωτάθλημα τον Μάιο! Είναι ο μόνος τίτλος που λείπει από τη μεγάλη συλλογή του και γενικά οι liverpoolians το περιμένουν από το 1990!

 Όμως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως είναι σημαντικό να επανέλθουν οι «ρεντς» στο Τσάμπιονς Λιγκ, από όπου απέχουν από τη σεζόν 2009-2010.

 Όλα τα προηγούμενα χρόνια με εξαίρεση μία σεζόν που επιβεβαιώνει τον κανόνα, αυτό της Τότεναμ πέρσι, όποια ομάδα έκανε 21 νίκες εξασφάλιζε την παρουσία της στην τετράδα. Η Λίβερπουλ έχει ήδη 13 με εννιά ματς ακόμη να υπολείπονται στην έδρα της, συνεπώς πιθανότατα είναι κάτι που μπορεί να το πετύχει. Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς ωστόσο βλέποντας το φετινό αγγλικό μαραθώνιο είναι και το τρομακτικό συμπέρασμα πως μία ομάδα σαν την Λίβερπουλ μπορεί να βγει από πρώτη μέχρι έβδομη! Και αυτό γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα διαχειριστεί το υπόλοιπο της σεζόν, αν και έχει υπέρ της το γεγονός πως όλοι πλην της Εβερτον, οι υπόλοιποι της πρώτης επτάδας, σε τέσσερις εβδομάδες θα ξαναρχίσουν τα ευρωπαικά ματς!

Δεν συμβαίνει με όλους το ίδιο φυσικά, αφού η Σίτι και να μην πάρει τον τίτλο ή η Τσέλσι, ξέρεις πως θα είναι τελικά στην τετράδα, αλλά η Λίβερπουλ που είναι μόλις πέντε πόντους από την κορυφή αλλά και πέντε από την έβδομη Γιουνάιτεντ, δεν γνωρίζεις πως θα συμπεριφερθεί στη συνέχεια! Ετσι, ενώ δεν γίνεται να μην περνά από το μυαλό της η απόλυτη υπέρβαση ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν να μην την προβληματίζει το τι γίνεται πίσω της!

Στα υπέρ της Λίβερπουλ που σιγά σιγά έχει όλα τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της πίσω , είναι ότι στο πρόσωπο του Σουάρεζ διαθέτει μία μηχανή των γκολ. Τα 23 γκολ σε 16 ματς αντιστοιχούν στις επιδόσεις της δεκαετίας του '60 από τον μυθικό Τζίμι Γκριβς που έμοιαζαν αδύνατο να επαναληφθούν στον 21ο αιώνα! Η κούραση είναι άλλο ζήτημα αφού πιθανότατα ενώ θα επηρεάσει τους βασικούς της αντιπάλους, για την ίδια δεν μπορεί να είναι από εδώ και εμπρός δικαιολογία. Ναι μεν δεν έχει μεγάλο ρόστερ αν προχωρήσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας τον Μάιο, ωστόσο, δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από 24 ματς ως το τέλος ακόμη και αν χρειαστεί επαναληπτικούς!

Από την άλλη αν τυχόν δεν αντέξει και καταρρεύσει τότε υπάρχει πιθανότητα να τερματίσει ακόμη και έβδομη, κάτι που με βάση την φετινή εικόνα της θα είναι στα αλήθεια άδικο!

Πάντως σε ένα τόσο αμφίρροπο πρωτάθλημα, όπου οι μισές ομάδες από την Χαλ και κάτω κινδυνεύουν ενώ οι πρώτες επτά στριμώχνονται σε δέκα πόντους είναι πολύ δύσκολο να επαναπαυτείς. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα, ο τελευταίος εδώ άνετα κάνει ζημιά στον πρώτο. Μία τέτοια γκέλα απέφυγε in extremis η Σίτι από την Κρίσταλ Πάλας στις 28 Δεκεμβρίου με το ισχνό 1-0 στο Etihad, χάρη στις αποκρούσεις του Χαρτ στο τέλος! Και η ρευστότητα που υπάρχει στο νησί κάνει τη συνέχεια απρόβλεπτη!

Πηγή: england365.gr