Από τη σεζόν 1986-1987 όταν ο Χάουαρντ Κένταλ την οδηγούσε σε δεύτερο πρωτάθλημα μέσα σε μια τριετία, η Εβερτον δεν έχει ξαναπετύχει έξι συνεχόμενες νίκες στο «Γκούντισον Παρκ» ενώ δεν είχε πανηγυρίσει νίκη απέναντι στην Άρσεναλ από τον Μάρτιο του 2007. Φαίνεται όμως πως αυτό που υποσχέθηκε ο Ρομπερτο Μαρτίνεθ την ημέρα που ανέλαβε, πως το μέγεθος της Έβερτον είναι να μιλάει για Τσάμπιονς Λιγκ, γίνεται πραγματικότητα έστω και αν στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν δεν το καταφέρει.

Γενικά ο Καταλανός τεχνικός φημίζεται για την ικανότητά του να εμπνέει τους παίκτες του και αυτό το λένει όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στη Γουίγκαν. Οταν το καλοκαίρι έλεγε ότι οι 70 πόντοι είναι ένας βατός στόχος, κάποιοι γελούσαμε, ειδικά μετά την ήττα με σκορ 4-1 από την Άρσεναλ στο Κύπελλο όμως αποδεικνύεται πως ο ίδιος πραγματικά εννοούσε ότι η ομάδα του μπορεί να πρωταγωνιστήσει φέτος.

Η ουσία είναι πως έφτιαξε μια ομάδα πολύ γρήγορη και κόμπακτ. Στηριζόμενη στο καλό σύνολο που άφησε ο Ντέιβιντ Μόιες, προσθέτοντας τους Μπάρι και Λουκάκου. Ο Βέλγος έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ μετά από τους Σουάρες, Στάριτζ και Φαν Πέρσι από τον Αύγουστο του 2012 στην Πρέμιερ Λιγκ, αποδεικνύοντας τις ικανότητές του και με το παραπάνω. Πως βέβαια η Τσέλσι πληρώνει 50 εκ. για σέντερ φορ και αφήνει δανεικό τον Λουκάκου, μου προξενεί μεγάλη απορία.

Οσο για την Άρσεναλ, όταν δέχεσαι έξι γκολ από την Σίτι, έξι από την Τσέλσι, πέντε από τη Λίβερπουλ και χάνεις από τη φετινή Γιουνάιτεντ και κάτω τα χέρια αλλά και από την Έβερτον με 3-0, τότε τι κουβέντα να κάνεις; Στις λεπτομέρειες πάντα είναι το φαβορί για την 4η θέση αλλά σε μια χρονιά που άρχισε με τόσες υποσχέσεις, η εξέλιξη μοιάζει απογοητευτική για τους φίλους της.

Πηγη: england365.gr