Ο Λουίς φαν Χάαλ, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών, επιφύλασσε δυο εκπλήξεις στην 11άδα που επέλεξε σε σύστημα 3-5-2, το οποίο προτιμά για την Γιουνάιτεντ.

Εκτός από τον Ερέρα το ντεμπούτο τους στο αγγλικό πρωτάθλημα έκαναν ο Τάιλερ Μπλάκετ, Άγγλος διεθνής με την U-16 και U-19 και ο Ζέσε Λίνγκαρντ, που σκόραρε έξι γκολ σε 13 εμφανίσεις με Μπέρμιγχαμ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ είχε την περισσότερη κατοχή της μπάλας και περισσότερο χώρο στο γήπεδο. Οι «κόκκινοι διάβολοι», όμως, δεν μπορούσαν να φανούν πολύ επιθετικοί, κάτι που άλλαξε βέβαια με την είσοδο του Γιανουζάι, ο οποίος μπήκε στην θέση του τραυματία, Λίνγκαρντ στο 24΄.

Παρά το γεγονός όμως ότι η Γιουνάιτεντ έκανε ευκαιρίες η Σουόνσι άνοιξε το σκορ με τον Κορεάτη Σανγκ-Γιονγκ Κι στο 28΄. Η Γιουνάιτεντ πίεσε ακόμα περισσότερο μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά η Σουόνσι έκλεισε σωστά τους χώρους.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου ο Ρούνεϊ σκόραρε με ένα υπέροχο ανάποδο ψαλιδάκι για το 1-1 στο 53΄ , φτάνοντας τα 174 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και θέλει άλλο ένα για να «πιάσει» τον Τιερί Ανρί στην τρίτη θέση στην λίστα των σκόρερ όλων των εποχών. Στο 66΄ ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι και έτσι χάθηκε μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για να βρεθεί μπροστά στο σκορ η Γιουνάιτεντ.

Η Σουόνσι χωρίς να έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο στο δεύτερο ημίχρονο στο 72΄ έκανε το 2-1 με τον Σίγκουρντσον, αποτέλεσμα που διαχειρίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.