ΠΑΟΚ: Βραζιλιάνος είναι, στη Φλαμέγκο έπαιζε, μετά “γυάλισε” στη Λάτσιο, που τον αγόρασε, ε λες “δεν μπορεί, είναι καλός παίκτης και έχει και μέλλον, αφού είναι μόνο 23 ετών”. Κι όμως, ο Μάρκος Αντόνιο, που δεν έπεισε σε πρώτη φάση τους Ρωμαίους, εξ ου και ο δανεισμός του, δεν πείθει ούτε στον ΠΑΟΚ. Ναι, προερχόταν από τραυματισμό.

Ναι, χρειαζόταν χρόνο για να επανέλθει. Ναι, καλώς έκανε υπομονή ο Λουτσέσκου και τον μπόλιασε σιγά-σιγά στην ομάδα. Τώρα, όμως, που ήδη τον είδαμε και τον ξαναείδαμε σε αρκετούς αγώνες, διαπιστώνουμε ότι είναι “λίγος” και, ως Βραζιλιάνος, “ελάχιστος”.

Είναι ακόμη νωρίς να κριθεί; Πιθανόν. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, αναρωτιέσαι τι μπορεί να περιμένει ο ΠΑΟΚ από αυτόν. Και πόσα άραγε περισσότερα μπορεί να δείξει για να μπει ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία να πληρώσει... έξι εκατομμύρια το καλοκαίρι στη Λάτσιο, για να ενεργοποιήσει τη συμφωνία και να τον αποκτήσει με μεταγραφή. Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι πιθανό να συμβεί αυτό. Ο Μάρκος Αντόνιο δεν είναι ένα 6άρι που μασάει σίδερα, δεν είναι ένα 8άρι που γίνεται και κόφτης και οργανωτής και δεύτερος φορ, δεν είναι, προφανέστατα, ούτε 10άρι. Δεν κόβει, δεν πασάρει παρά μόνο στα δυο-τρία μέτρα πλάγια και πίσω, δεν σκοράρει, δεν απειλεί καν την αντίπαλη εστία και ακόμη ψάχνουμε να βρούμε... τι ακριβώς (μπορεί να) κάνει.

Εκείνος, όμως, που ούτε πιτσιρικάς είναι, ούτε άπειρος, ούτε και λίγα ματς έχει παίξει με τον ΠΑΟΚ, είναι ο Μπουάνα Αλί Σαμάτα. Είναι στα 32, έχει αναδειχτεί κορυφαίος παίκτης της Αφρικής για το 2015, έπαιξε στην Γκενκ με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ του βελγικού Πρωταθλήματος 2018-19 με 20 γκολ, μετά πήγε στην Αστον Βίλα με συμβόλαιο 4,5 χρόνων, αλλά από το 2020 μέχρι το 2023 “πρόλαβε” να μετακινηθεί σε Φενέρμπαχτσέ, Αντβέρπ και πάλι Γκενκ, χωρίς να στεριώσει πουθενά. Ουσιαστικά, επί τρία χρόνια και ενώ βρισκόταν στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, αντί να βρεθεί στο ζενίθ της απόδοσής του, έπεσε στο ναδίρ. Και τότε τον πήρε ο ΠΑΟΚ...

Δυστυχώς, αυτή η μεταγραφή δεν έλυσε το θέμα του σέντερ φορ που είναι προφανές ότι έχει ο ΠΑΟΚ από τότε που έφυγε ο Πρίγιοβιτς και, πολύ περισσότερο, από τότε που ο Λουτσέσκου είπε “όχι” στην επάνοδό του. Και το χειρότερο είναι ότι, παρά τη φιλοτιμία του, ο Τανζανός φαίνεται εντελώς αδύναμος να βελτιωθεί, για να βοηθήσει, έστω και λίγο, την ομάδα.

Μακάρι, επίσης, να “ανεβεί” ένας ακόμη αδύναμος κρίκος, που λέγεται Ράφα Σοάρες. Πέρσι είχε 33 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ και έκανε πολλές καλές εμφανίσεις. Φέτος καμία. Ισως απογοητεύτηκε, ξέροντας ότι πάντα θα έχει πλέον προβάδισμα ο Μπάμπα. Απαγορεύεται, όμως, να τα παρατάει ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πριν ακόμη συμπληρώσει τα 29 του χρόνια.

ΥΓ. Εδώ που τα λέμε, κάποιο καμπανάκι πρέπει να χτυπήσει και για τον Μουργκ. Εκανε δυο-τρία καλά ματς, υπέγραψε νέο συμβόλαιο και από εκεί και πέρα άρχισε πάλι το... τίποτε και το καθόλου σε δημιουργία και σκοράρισμα. Φιλότιμος είναι, τρέχει σαν τρελός, μαρκάρει, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν περιμένει κυρίως αυτό από την πάρτη του. Ετσι δεν είναι;

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε αντι-Τζέιμς ο Ολυμπιακός, τρομερή σεζόν στη Euroleague - Στον αέρα δύο top ονόματα - Πουαριέ για ΠΑΟ!