Facebook Pixel Αθώος ο Ιακώβου και η "ντριμ τιμ"
| 2014-02-21 17:22:00

Αθώος ο Ιακώβου και η "ντριμ τιμ"

Αθώος ο Ιακώβου και η "ντριμ τιμ"

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας έκρινε αθώα τα 25 άτομα που κατηγορούνταν για συμμετοχή στο μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ της άρσης βαρών που είχε σκάσει σαν βόμβα στον ελληνικό αθλητισμό τον Απρίλιο του 2008.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης και ο Βίκτορας Μήτρου, απαλλάχθηκαν όλων κατηγοριών, αφού δεν αποδείχθηκε ότι κάποιος εξ αυτών είχε γνώση του περιεχομένου των παράνομων σκευασμάτων που παραγγελθεί και έρθει από την Κίνα, με αποτέλεσμα να ελεγχθούν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες 11 από τους 13 αθλητές της εθνικής ομάδας που μετείχαν τότε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Εισαγγελέας της έδρας είχε ήδη προτείνει στην αγόρευσή του, την αθώωση των εμπλεκομένων, λέγοντας πως "η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει: υπήρχε σκοπιμότητα ή απλώς έτυχε. Η εθνική ομάδα άρσης βαρών βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα".

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί ότι γνώριζαν για τη χρήση των απαγορευμένων ουσιών, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην εταιρία που απέστειλε την παραγγελία στην Αθήνα.

Την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σχολίασαν, με δήλωση τους, οι Αλ. Κούγιας και Μιχ. Δημητρακόπουλος, συνήγοροι των Χρήστου Ιακώβου, Βελέριου Λεωνίδη και Βίκτωρα Μήτρου, αναφέροντας πως η δικαιοσύνη "αθώωσε τη σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδας". "Ο Εθνικός Προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν 'Έλληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε'", αναφέρουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι δυο συνήγοροι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags