Facebook Pixel Σαντορίνη, ο "παράδεισος" του parkour! (ΦΩΤΟ)
| 2011-10-09 09:00:00

Σαντορίνη, ο "παράδεισος" του parkour! (ΦΩΤΟ)

Σαντορίνη, ο "παράδεισος" του parkour! (ΦΩΤΟ)

15 κορυφαίοι αθλητές parkour και freerunning συμμετείχαν σε ένα μοναδικό αγώνα, στέλνοντας συγκλονιστικές εικόνες δράσης σε όλο τον κόσμο, με εντυπωσιακά άλματα πάνω από τη μαγευτική καλντέρα.

Ο Pavel Petkuns από την Λετονία ήταν αυτός που τελικά κυριάρχησε στον τελικό του Red Bull Art of Motion, και καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιασμένο πλήθος που μαζεύτηκε στα μπαλκόνια, στις ταράτσες και τα σοκάκια του νησιού.

Σαντορίνη, Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2011. Μετά το Λονδίνο, το Σάο Πάολο, τη Γιοκοχάμα και το Ντιτρόιτ, αθλητές από 11 διαφορετικές χώρες κατέφθασαν στη Σαντορίνη για το Red Bull Art of Motion.

Δυνατές φιγούρες, άψογη εκτέλεση και φαντασία χαρακτήρισαν την προσπάθεια του Petkuns εντυπωσιάζοντας την τετραμελή κριτική επιτροπή. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, ήταν για μένα μια απίστευτη εμπειρία σε μια μαγική πίστα. Σήμερα νιώθω ότι είμαι κυρίαρχος του κόσμου, νιώθω ότι πετάω!» είπε ο Pavel ενθουσιασμένος με τη νίκη του.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Yoan Leroux από τη Γαλλία , και το βάθρο συμπλήρωσε ο Gaetan Bouillet από το Βελγιο. Το “MINI Sickest Trick Award”, με τo MINI να είναι χορηγός του Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη, κατέκτησε ο Paulo Tavares κάνοντας ένα μοναδικό Gainer Precision.

Το Σάββατο το απόγευμα, το Φηροστεφάνι της Σαντορίνης κατοχυρώθηκε ως ο «παράδεισος» του parkour αποτελώντας την πιο «φυσική» πίστα τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία σε 15 traucers να αναμετρηθούν στα πιο απίθανα tricks με φόντο το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα του κόσμου.

Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα οι αθλητές προσπέρασαν απαιτητικά φυσικά εμπόδια, όπως καμπύλες, κενά και τοίχους, αψηφώντας τη βαρύτητα και βάζοντας το προσωπικό τους στίγμα, αγωνιζόμενοι «όχι για μια θέση στο βάθρο», όπως ομόφωνα ομολόγησαν, «αλλά για την απίστευτη εμπειρία»!

Ο 19χρονος Zaza Markoulia, μέλος της ομάδας NSA (No Strings Attached), ήταν η Ελληνική συμμετοχή και κατέκτησε την 15η θέση. «Ήταν κάτι μοναδικό, υψηλού επιπέδου αθλητές, δύσκολη πίστα και πανέμορφο τοπίο. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος αυτού του αγώνα», δήλωσε λίγο μετά.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags