Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκλεισμός-σφαλιάρα για Παναθηναϊκό στο Κύπελλο!
Άλλα Σπορ
| 2020-02-05 21:04:00

Αποκλεισμός-σφαλιάρα για Παναθηναϊκό στο Κύπελλο!

Sportdog Team
Αποκλεισμός-σφαλιάρα για Παναθηναϊκό στο Κύπελλο!

Οι Πράσινοι ηττήθηκαν από τον Φοίνικα Σύρου και αποχαιρέτισαν.

Η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς παρά το γεγονός ότι είχε ηττηθεί στο παιχνίδι του πρωταθλήματος πριν λίγες μέρες μπόρεσε να διορθώσει τα κακά σημεία και να πάρει τη νίκη σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Οι Συριανοί σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαν τον Γκονσάλεζ σε μεγάλη μέρα, ωστόσο έκαναν σπουδαίο ματς σε υποδοχή και σερβίς και πήραν τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι ήταν και πάλι πολύ καλός στο μπλοκ, η υποδοχή του πήρε κακό βαθμό. Η είσοδος του Τσάτσιτς σε κάποια σημεία του ματς βοήθησε μεν αλλά όχι ουσιαστικά την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που έμεινε εκτός τελικής φάσης του κυπέλλου για δεύτερη σερί χρονιά. 

Η ομάδα της Σύρου μπήκε εντυπωσιακά στο πρώτο σετ. Με τα σερβίς του Στερν οι Συριανοί έφτασαν στο 5-1 αλλά ο Παναθηναϊκός με όπλο το μπλοκ και σε αυτό το ματς ισοφάρισε σε 6-6 και μπήκε και πάλι νωρίς νωρίς στο σετ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με το τριφύλλι να προσπερνά για πρώτη φορά με 18-19 με δύο σερί άσους του Τσάτσιτς.

Οι γηπεδούχοι όμως εξακολουθούσαν να είναι πολύ απειλητικοί από την γραμμή του σερβίς. Με μπλοκ άουτ του Στοΐλοβιτς ανέτρεψαν την κατάσταση προηγήθηκαν με 21-19 και πήραν το πάνω χέρι για την κατάκτηση του σετ. Με μπλοκ του Ανδρεόπουλου στον Στερν οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 21-21 αλλά ένας άσος του Στερν και ένα μπλοκ του Σλοβένου έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς που κατέκτησε στο σετ με 25-23 με μπλοκ άουτ του Γκονσάλεζ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπήκε αγριεμένη στο δεύτερο σετ. Με τον Αλέξανδρο Ράπτη στην γραμμή του σερβίς αποσυντόνισε την υποδοχή του Φοίνικα και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 7-13 με τον Έλληνα ακραίο. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το χρονικό σημείο έδειχνε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο τόσο στο μπλοκ όσο και στην επίθεση.

Οι Συριανοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με όπλο το μπλοκ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 14-14 ενώ προσπέρασαν με μπλοκ του Μπουτσούγιεβιτς. Ο Φοίνικας ήταν εντυπωσιακός και προηγήθηκε με 20-17 με πρώτο χρόνο του Λινάρδου αλλά το μπλοκ του Τσάτσιτς έφερε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση βολής. Οι γηπεδούχοι με τον Γκονσάλεζ έφτασαν στο 24-22 και ο Στερν έδωσε το δεύτερο σετ στον Φοίνικα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης στο τρίτο σετ. Αν και ο Φοίνικας προηγήθηκε με 11-9 με άσο του Λινάρδου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με 12-14 με μπλοκ του Στάροβιτς στον Στερν. 

Οι Συριανοί όμως έφτασαν στην τελική ευθεία του σετ έχοντας το πάνω χέρι. Ένα λάθος του Ρανγκέλ έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς να φτάσει στο 18-16 αλλά το τριφύλλι και πάλι δεν κατέθεσε τα όπλα. Με μπλοκ του Πανταλέων και άουτ επίθεση του Γκονσάλεζ η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 19-21 και τελικά κατέκτησε το σετ με 23-25 μετά από επίθεση του Ράπτη.

Το «τριφύλλι» μπήκε καλύτερα και στο τέταρτο σετ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τρεις πόντους μετά από χαμένο σερβίς του Στερν. Δύο σερί λάθη όμως των παικτών του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και μία επιτυχημένη επίθεση του Γκονσάλεζ έδωσε την ευκαιρία στον Φοίνικα να ισοφαρίσει σε 11-11. 

Με άσο του Στοΐλοβιτς οι Συριανοί προσπέρασαν και πάλι με δύο πόντους. Ο Ράπτης έφερε και πάλι το σετ στα ίσα αλλά ένα λάθος του Γιάκομπσεν έδωσε την ευκαιρία στον Φοίνικα να προηγηθεί με 21-19 με τον Λινάρδο να δίνει τρία ματς μπολ στον Φοίνικα που σφράγισε την πρόκρισή του με μπλοκ άουτ του Στερν.

Για τον Φοίνικα Σύρου ακολουθεί το ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για το πρωτάθλημα ενώ την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένος ο πρώτος τελικός του Λιγκ Καπ με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

Τα σετ 3-1 (25-23, 25-22, 23-25, 25-22)

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags