Facebook Pixel Έρχεται η έκδοση του FIFA για το Μουντιάλ!
| 2014-02-08 15:00:00

Έρχεται η έκδοση του FIFA για το Μουντιάλ!

Έρχεται η έκδοση του FIFA για το Μουντιάλ!

Ο Μάνος Γρυπάρης γράφει στον sportdog για τη νέα έκδοση του FIFA ενόψει Μουντιάλ.

Κάθε δύο χρόνια όταν και έχουμε Euro ή Mουντιάλ, η EA Sports λανσάρει μια έκδοση του Fifa αφιερωμένη στην αντίστοιχη μεγάλη διοργάνωση. Φέτος, το 2014 Fifa World Cup Brazil θα έρθει ...νωρίς νωρίς και συγκεκριμένα τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Electronic Arts, το 2014 FIFA World Cup Brazil θα κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου 2014 για PS3 και Xbox 360. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για άλλες πλατφόρμες, αν και δεν αποκλείεται να το δούμε και σε PS4 και Xbox One με τη νέα Ignite Engine. Τα δύο αυτά format αποφέρουν σήμερα τα περισσότερα έσοδα στους game developers και εκτιμώ ότι η EA πάει για μία ακόμη ..."αρπακτή".

Τι συνέβη στο Fifa Euro 2012

Για όσους θυμούνται, η έκδοση του Fifa για το Euro 2012 κόστιζε 20 ευρώ, κυκλοφορούσε ως DLC για το Fifa 12 (ήθελε δηλαδή και το Fifa 12 για να τρέξει ενώ την αγοράζατε μόνο ψηφιακά) και είχε απλά τις Εθνικές ομάδες με ορισμένες εξ αυτών να διαθέτουν ελλειπή δικαιώματα. Συγκεκριμένα υπήρχαν πραγματικά ονόματα μόνο για 29 από τις 53 ομάδες! Πέραν αυτού, δεν υπήρχε καμία προκριματική φάση και το παιχνίδι ξεκινούσε απευθείας από τους ομίλους! Κοινώς, δεν μπορούσαμε να πάρουμε την κούπα με μια ομάδα που δεν προκρίθηκε στο Euro.

Το παιχνίδι διέθετε ακόμη το Expedition mode. Σε αυτό δημιουργείτε τη δική σας ομάδα, ορίζοντας όνομα, έμβλημα και εμφάνιση, κάνετε import τον Virtual Pro παίκτη σας (o οποίος αγωνίζεται με τυχαία ονόματα συμπαικτών) και αντιμετωπίζετε άλλες εθνικές ομάδες. Ήταν μια ομολογουμένως έξυπνη προσθήκη καριέρας μέσα στο παιχνίδι.

Τέλος, το mode με τα Challenges όπου πρέπει να ανατρέψετε ένα αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά δεν υπήρχε όπως το ξέραμε αλλά σας δινόταν μόνο ένα (!) challenge ανά 24 ώρες! Το άκρως λογικό επακόλουθο ήταν η Electronic Arts να τα ακούσει χοντρά για αυτές τις επιλογές και ο κόσμος να μην τιμήσει το παιχνίδι όσο θα περίμενε. Στο PC υπολογίζω ότι δεν θα πούλησε σχεδόν καθόλου, γι' αυτό και το 2014 Fifa World Cup Brazil δεν θα κυκλοφορήσει σε PC

Η συνέχεια στο μουντιάλ

Έχοντας την επίσημη άδεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2014 FIFA World Cup Brazil θα περιλαμβάνει 203 εθνικές ομάδες, 7469 παίκτες, 19 προπονητές και 21 νέα στάδια στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 12 στάδια της Βραζιλίας όπου θα γίνουν οι αγώνες της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Όπως γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στα αντίστοιχα games της EA Sports, θα υπάρχουν επίσης ανανεωμένα γραφικά για τους φιλάθλους, οι οποίοι θα προσδώσουν στο παιχνίδι την αυθεντική ατμόσφαιρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν σκοράρετε ένα γκολ για παράδειγμα με την Ελλάδα, θα δείτε σκηνές με τις αντιδράσεις των φιλάθλων στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πάρει μέρος φέτος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου έχοντας ως αντιπάλους στον όμιλό μας την Ιαπωνία, την Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Το The Road to the FIFA World Cup mode θα σας επιτρέπει να αναλάβετε μια ομάδα ξεκινώντας από τον προκριματικό γύρο και φτάνοντας έως την τελική φάση των ομίλων. Ευτυχώς εδώ η EA κατάλαβε το λάθος της πρόπερσι και είπε να το διορθώσει. Από την άλλη, το Road to Rio de Janeiro mode θα σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε στο τουρνουά ενάντια σε άλλους παίκτες σε online περιβάλλον. Από τα υπόλοιπα modes ξεχωρίζει το Captain your Country, στο οποίο αναλαμβάνετε μόνο έναν παίκτη από την ομάδα σας και το Story of Qualifying που διαθέτει πάνω από 60 σενάρια από τον προκριματικό γύρο. Σε αυτά θα χρειαστεί μεταξύ άλλων να αλλάξετε το αποτέλεσμα συγκεκριμένων αγώνων.

Η ΕΑ υπόσχεται βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς του gameplay. Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για τους μηχανισμούς των Response Dribbling και Pinpoint Passing, για τα οποία περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα, ενώ έχουν προστεθεί πάνω από 100 νέα animations στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών.

Το 2014 FIFA World Cup Brazil θα κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου 2014 για Xbox 360 και PS3. Για τις υπόλοιπες πλατφόρμες δεν γνωρίζουμε ακόμη κάτι, αν και θα είχε ενδιαφέρουν να το δούμε σε PS4 και Xbox One με την νέα Ignite Engine. Το κόστος του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί όπως και το αν θα είναι DLC ή αν θα πωλείται ξεχωριστά.


Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags