Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 8 Σεπτεμβρίου
| 2021-09-08 06:35:00

Ο βασιλιάς κερδίζει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Sportdog Team
Ο βασιλιάς κερδίζει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Σαν σήμερα 8 Σεπτεμβρίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα.

Δείτε τι συνέβη στις 8 Σεπτεμβρίου:

1960: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης ο διάδοχος του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνος, σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία "Ντράγκον" με το σκάφος "Νηρεύς" και με πλήρωμα τους Γιώργο Ζαϊμη και Οδυσσέα Εσκιτζόγλου.

1972: Ο Ηλίας Χατζηπαυλής κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στην κλάση FINN με 71 βαθμούς ποινή έναντι 58 του πρώτου νικητή Γάλλου Σερζ Μορί και 74.7 του τρίτου Ρώσου Βίκτωρ Ποταπόβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

1974: Ολοκληρώνεται το 11ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Ολίμπικο της Ρώμης που ξεκίνησε στις 2 του ιδίου μήνα. Πρώτη φορά τελούνται τα 3χλμ γυναικών.

1990: Η Γκαμπριέλα Σαμπατίνι κατακτά τον πρώτο της τίτλο σε Grand Slam όταν κερδίζει στον τελικό του US Open την Στεφι Γκράφ με 6-2, 7-6.

2002: Η Γιουγκοσλαβία κατακτά την πρώτη θέση στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολης νικώντας την Αργεντινή 84-77 σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση. Είναι ο πέμπτος τίτλος (δεύτερος συνεχόμενος) για τους πλάβι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags