Facebook Pixel Sportdog.gr | Ένα Mini Cooper σε έκδοση… supercar! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-08-25 09:59:00

Ένα Mini Cooper σε έκδοση… supercar! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ένα Mini Cooper σε έκδοση… supercar! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα σκίτσο από το «The Sketch Monkey» δείχνει ένα εντελώς μοναδικό Mini σε έκδοση υψηλών επιδόσεων.

H Mini είναι εξαιρετικά απίθανο να κατασκευάσει ένα super car αλλά ένα σκίτσο δείχνει πως η σχεδιαστική γλώσσα της βρετανικής εταιρείας παραπέμπει σε ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο επιδόσεων που μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει η εταιρεία.

Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα που υπάρχει σε όλα τα Mini αποτελούν οι διακριτικοί πρόβολοι οι οποίοι ωστόσο έχουν ένα πιο οβάλ σχήμα παρόμοιο με εκείνο των Porsche 911.

Οι αναλογίες του οχήματος είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρουσες. Η οροφή είναι εξαιρετικά μικρή και θα λέγαμε πως υπάρχει μια ομοιότητα με την όψη του Alpine 110.

Επίσης το μεγάλο παράθυρο στην πόρτα του οδηγού τονίζει περαιτέρω τις σπορ διαθέσεις του μοντέλου οι οποίες συμπληρώνονται από τους μεγάλους πίσω τροχούς.

Φυσικά δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κατασκευαστεί ένα τέτοιο μοντέλο καθώς θα έρχονταν σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Mini ενώ και η μητρική BMW φαίνεται ότι δεν θέλει να επαναφέρει το θρυλικό Μ1 που αποτελούσε το μοναδικό super car στην ιστορία του από το 1981.

Πρόσφατα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του Μ8 καλύπτει την ανάγκη της ύπαρξης ενός supercar.

Μετά από δύο εβδομάδες παρουσιάστηκε το concept Vision M Next το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να αποδίδει 600 ίππους ως υβριδικό σπορ αυτοκίνητο παραγωγής.

Ένα supercar ωστόσο είναι κάτι πολύ περισσότερο από καθαρή ιπποδύναμη.

Είναι ο μοναδικός σχεδιασμός που έχει, είναι η κορυφαία συμπεριφορά και άλλα πολλά τα οποία προφανώς δεν αποτελούν προτεραιότητα για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αλλά ούτε και για την θυγατρική της.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags