Facebook Pixel "Last tango in Paris!"
Μπάσκετ
| 2011-04-15 14:22:00

"Last tango in Paris!"

"Last tango in Paris!"

Ο Βασίλης Σκουντής θυμάται το Final Four του 1991 στο Παρίσι, όπου δεν υπήρχε ελληνική παρουσία έπειτα από τρία χρόνια και γράφει για το τελευταίο τάνγκο της θρυλικής ομάδας του Σπλιτ.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΟΤΕ: Τρίτη 16 και Πέμπτη 18 Απριλίου 1991. ΠΟΥ: Palais de Bercy, Παρίσι. ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ: Ποπ '84 Σπλιτ ...ΚΙ ΕΜΕΙΣ: Απόντες για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια. ΜVP: Τόνι Κούκοτς

H oμάδα που εμφανίστηκε στο Παρίσι (ερήμην ημών των Ελλήνων, καθώς ο Άρης έχασε την «do or die» παρτίδα της τελευταίας αγωνιστικής στο Πέζαρο, ελέω και του Γάλλου διαιτητή Μαρζέν!) για να διεκδικήσει το three-peat και να ισοφαρίσει το... προϊστορικό ρεκόρ της ASK Ρίγας, ήταν όντως αγνώριστη. Ο Μάλκοβιτς βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Ράτζα έπαιρνε όλο το χαρτί στη Μεσατζέρο Ρόμα, ο Ιβάνοβιτς αγωνιζόταν στην Τζιρόνα και ο Σόμπιν είχε μετακομίσει στον Άρη. Συν τοις άλλοις, η ομάδα που κατέπληξε στο Μόναχο και στη Σαραγόσα είχε μετονομαστεί από Γιουγκοπλάστικα σε ΡΟΡ ’84, αλλά φορούσε ακόμη κίτρινα και, διάβολε, είχε καλά κρυμμένο και απείραχτο το μέταλλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags