Facebook Pixel Εχθρός είναι το άγχος
| 2011-08-22 12:40:00

Εχθρός είναι το άγχος

Εχθρός είναι το άγχος

Πρώτα το τουρνουά της Κύπρου, μετά στο Ρίμινι, μέχρι χθες στο Μπάμπεργκ κι από αύριο «Ακρόπολις». Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Η εθνική ομάδα κορυφώνει την προετοιμασία της και βεβαίως έχουμε μπροστά μας ένα «ασφαλές δείγμα» για την εικόνα που παρουσιάζει.

Το θετικό είναι ότι τουρνουά προς τουρνουά, αγώνα προς αγώνα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτιώνεται, παρουσιάζεται όλο και καλύτερο, βελτιώνονται ορισμένες «ανορθογραφίες» και οι παίκτες αφομοιώνουν όλο και περισσότερο το πώς θέλει να παίξει ο προπονητής.

Είναι αλήθεια ότι ο Ηλίας Ζούρος έχει «βγάλει» πολλές ιδέες στο παρκέ. Ψάχνεται συνέχεια, δοκιμάζει και «ταιριάζει» σχήματα (για παράδειγμα χθες κόντρα στους Βέλγους είδαμε να παίζουν ταυτόχρονα ο Κουφός και ο Βουγιούκας) κι έτσι πρέπει να κάνει, ώστε να διαπιστώσει πόσο καλύτερα μπορεί να αξιοποιήσει το υλικό που διαθέτει.

Η ομάδα έχει τις ελλείψεις της (είναι δεδομένες, οπότε καλύτερα ας ασχοληθούμε με τους παρόντες), αλλά και τις αδυναμίες της, όμως είναι γεγονός ότι στο παρκέ βγάζει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, με αρχή όλων την άμυνα, όπου αναμφισβήτητα έχει πάρει καλό βαθμό.

Δεν έχουν σχέση τα φιλικά βέβαια με τα επίσημα. Πολύ δε περισσότερο για το λόγο ότι σε κανένα παιχνίδι -μέχρι τώρα- δεν βρέθηκε απέναντι στην Εθνική κάποια ομάδα με γκαρντ υψηλού επιπέδου (για να λέμε κι όλη την αλήθεια). Σημασία έχει όμως ότι οι διεθνείς βγάζουν ενέργεια, έχουν διάθεση, είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους και σταδιακά βελτιώνουν και τις συνεργασίες τους, βρίσκονται όλο και... καλύτερα στο γήπεδο.

Ετσι πρέπει να συνεχίσουν. Με τη λογική ότι «κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός» και σαφώς «είναι πολύ δύσκολος». Κυρίως όμως ο μεγαλύτερος «εχθρός» που μπορούν να... κουβαλήσουν μαζί τους στο αεροπλάνο για τη Λιθουανία είναι το άγχος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να «πιεστούν» περισσότερο απ' όσο... πρέπει (δεν είναι δυνατόν άλλωστε να μην αισθάνεται ο παίκτης πίεση πριν από μεγάλη διοργάνωση).

Παίζουν καλή άμυνα, παίζουν σωστό μπάσκετ και μπορούν να παίξουν ακόμα καλύτερα. Αυτό θα βγει μέσα από τη δουλειά και τη συγκέντρωση. Κι εκεί στη Λιθουανία, παιχνίδι με παιχνίδι, βήμα προς βήμα, θα χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους και θα διαπιστώσουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν.

Ταλέντο και ποιότητα υπάρχουν και μαζί υπάρχει και διάθεση. Αυτά μαζί με τη δουλειά μπορούν να βγάλουν το καλύτερο δυνατό για την εθνική ομάδα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags