Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Ράις έκανε δηλώσεις μετά τη νίκη των Πράσινων επί της Μπάγερν!
| 2020-01-16 09:26:00

Απίθανη ατάκα από Ράις - Την έχει μάθει ο Πιτίνο: "Κορυφαίος προπονητής της Euroleague ο..."!

Sportdog Team
Απίθανη ατάκα από Ράις - Την έχει μάθει ο Πιτίνο: "Κορυφαίος προπονητής της Euroleague ο..."!

Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού στο προσκήνιο!

Παναθηναϊκός: Ο Ράις έκανε δηλώσεις μετά τη νίκη των Πράσινων επί της Μπάγερν!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ): 

- Η άμυνά της τέταρτης περιόδου, όταν και επανενεργοποιήθηκε, έκανε τη διαφορά στη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου;

«Ακριβώς. Η άμυνα της τέταρτης περιόδου ήταν καθοριστική, όπως και η απόδοση μας σε αυτόν τον τομέα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Αν δεν κάνω λάθος δεχθήκαμε στην επανάληψη μόλις 30 πόντους (σ.σ. 22 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και 8 στο τέταρτο). Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο τα έξι τρίποντα που σημείωσε η Μπάγερν δεν επέτρεψαν να φανεί η αμυντική δουλειά μας. Στα τελευταία οκτώ λεπτά του αγώνα, όμως, δεν την αφήσαμε να... ανασάνει με την άμυνα μας».

- Για πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν τελειώσατε αγώνα με 20 επιθετικά ριμπάουντ. Ωστόσο, στο αγαπημένο σας κομμάτι, το τρίποντο, η απόδοση δεν ήταν ανάλογη (6/24).

«Η ισορροπία είναι το ζητούμενο. Δεν είδα ότι είχαμε τόσα επιθετικά ριμπάουντ. Στα τρίποντα είχαμε μόλις έξι εύστοχα, αλλά και πάλι πλησιάσαμε τους 100 πόντους. Είναι τρελό αυτό... Είχαμε σε σπουδαία βραδιά πολλούς παίκτες και κυρίως τον Γιώργο Παπαγιάννη, τον ΝτεΣόν Τόμας και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Όλοι πάντως προσέξαμε στο τέλος κάποιες λεπτομέρειες που τελικά έκαναν τη διαφορά... ».

- Καλή και πολύτιμη η δουλειά των τριών παικτών που ανέφερες, αλλά αυτός που είναι απέναντι σου τώρα (σ.σ. Νικ Καλάθης) τελείωσε και πάλι με νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ασίστ, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα «αναρριχήθηκε» στην τέταρτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σε ασίστ στην Ιστορία της Euroleague.

«Ο Νικ είναι ο Νικ (γελάει). Ξέρουμε τι θα πάρουμε και τι θα μας δώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όπως τονίζω πάντα, δουλειά μας είναι να υποστηρίζουμε ό,τι κάνει».

- Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μόνος στην έκτη θέση της κατάταξης και κρυφοκοιτάζει την τετράδα.

«Σίγουρα κοιτάζουμε την τετράδα. Έτσι όπως εξελίσσεται η εφετινή Euroleague το τέλος της κανονικής περιόδου μπορεί να μας βρει από την τρίτη μέχρι την έβδομη θέση. Υποχρέωση μας από εδώ και πέρα είναι να υπερασπιστούμε την έδρα μας και να κερδίσουμε κάποιες αναμετρήσεις μακριά από το ‘'σπίτι'' μας. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο... ».

- Ακολουθεί μία «ύπουλη» αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ (17/1) με την Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία μπορεί να βρίσκεται στη 15η θέση, αλλά πάντα αποτελεί μία επικίνδυνη ομάδα, ενώ προέρχεται από «διπλό» στο Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.   

«Δύσκολος αγώνας, πολύ δύσκολος. Πάντα είναι επικίνδυνη μία αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ίσως ο κορυφαίος προπονητής στη Euroleague αυτήν την στιγμή. Η ομάδα του είναι πάντα προετοιμασμένη, ανεξαρτήτως της θέσης της στην κατάταξη. Κάθε φορά η Ζαλγκίρις δίνει τον καλύτερο της εαυτό και παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο ματς και στόχος μας είναι να ελέγξουμε το ρυθμό και την ένταση του αγώνα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags