Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Vince Carter αποσύρεται, το ΝΒΑ γίνεται φτωχότερο
| 2020-06-28 04:33:00

Ο Vince Carter αποσύρεται, το ΝΒΑ γίνεται φτωχότερο

Sportdog Team
Ο Vince Carter αποσύρεται, το ΝΒΑ γίνεται φτωχότερο

O άνθρωπος που έβαλε στον μπασκετικό χάρτη τους -ακόμη εν ενεργεία- Πρωταθλητές του ΝΒΑ και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες που πάτησαν ποτέ παρκέ. Αυτός ακριβώς είναι ο Vince Carter που στα 43 του χρόνια ανακοίνωσε -και επίσημα- την απόσυρσή του από την ενεργό δράση έπειτα από 22 σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ο πρώην μαθητής του Mainland της Daytona Beach στη Φλόριντα και φοιτητής/παίκτης του North Carolina μπήκε στο ΝΒΑ την καταλληλότερη στιγμή: Έγινε draft το 1998 (στο νο.5) από τους Golden State Warriors προτού καταλήξει μέσω ανταλλαγής στους Toronto Raptors, σε μία εποχή που η λίγκα βρισκόταν σε lockout και συν τοις άλλοις αναζητούσε μανιωδώς τον διάδοχο του Michael Jordan. Ο Vince Carter μπορεί να μην είχε το εξωπραγματικό ταλέντο του Kobe Bryant ή την κυνική αποτελεσματικότητα του Tim Duncan αλλά διέθετε κάτι διαφορετικό: Είχε περισσότερη λάμψη, κάρφωνε όπως κανείς άλλος και κατόρθωνε να ηλεκτρίζει ολόκληρες αρένες με το παιχνίδι του.

Τα παρατσούκλια του Half Man-Half Amazing, Vinsanity και Air Canada μόνο τυχαία δεν ήταν, ενώ δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε πως το ΝΒΑ επανέφερε το διαγωνισμό καρφωμάτων στο All-Star Game αποκλειστικά λόγω του -τότε- νο.15 των Raptors. Στο Dunk Contest του 2000, ο Carter έδωσε στο κοινό αυτό που διακαώς επιθυμούσε: Μία από τις κορυφαίες αλληλουχίες καρφωμάτων ever, που ενέπνευσαν γενιές και γενιές παικτών.

Στα 22 χρόνια της καριέρας του, εξελίχθηκε στον ρέκορντμαν της σχετικής κατηγορίας ξεπερνώντας τοτέμ όπως ο Robert Parish, o Kevin Willis, o Kevin Garnett και ο Dirk Nowitzki. Αγωνίστηκε στους Toronto Raptors, New Jersey Nets, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies, Sacramento Kings και Atlanta Hawks.

Συμμετείχε σε 8 All-Star Games, αναδείχθηκε rookie της σεζόν 1998-99, κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2000 και Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο την ίδια χρονιά στο Σίδνεϊ με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστραλίας μάλιστα χάρισε στο κοινό ένα από τα πιο εντυπωσιακά highlights όλων των εποχών, με κατά πάσα πιθανότητα το κορυφαίο in-game κάρφωμα που έχουμε δει ποτέ, περνώντας κυριολεκτικά πάνω από τον ύψους 2,18 μ. Γάλλος σέντερ Frédéric Weis.

Δυστυχώς για όλους και κυρίως για τον ίδιο, ο κορονοϊός τον ανάγκασε να αποσυρθεί με τρόπο απότομο και σίγουρα όχι αυτόν που του αρμόζει, δεδομένου πως οι Hawks δεν θα βρίσκονται στη Disney World για το τελικό τουρνουά του ΝΒΑ. Αρκούσε ένα podcast του Ringer για να ακουστεί το αντίο του.

ΠΗΓΗ: esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags