Facebook Pixel Euroleague: Τεράστια νίκη της Φενέρ μέσα στον Ερυθρό Αστέρα με ΑΠΙΘΑΝΟ buzzer beater (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-01-07 22:28:00

Τεράστια νίκη της Φενέρ μέσα στον Ερυθρό Αστέρα με ΑΠΙΘΑΝΟ buzzer beater (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τεράστια νίκη της Φενέρ μέσα στον Ερυθρό Αστέρα με ΑΠΙΘΑΝΟ buzzer beater (ΒΙΝΤΕΟ)

Euroleague: Μετά από συγκλονιστική «μάχη» για 40 λεπτά στο Βελιγράδι, ο Λορέντζο Μπράουν (13π.) έγινε ο «ήρωας» της Φενερμπαχτσέ σημειώνοντας το νικητήριο καλάθι, 71-73, απέναντι στην πρώην ομάδα του, Ερυθρό Αστέρα, για την 18η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ μπήκε με το... δεξί στο 2021 και στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας μια τρίτη διαδοχική νίκη, μετά από αυτές επί του Ολυμπιακού και της Βιλερμπάν στην Κωνσταντινούπολη (8-10). Ο Ερυθρός Αστέρας, παρά το double double του Τζόνι Ο'Μπράιαντ (17π., 10ρ.) δεν κατάφερε να πανηγυρίσει μια δεύτερη διαδοχική νίκη μετά από αυτήν επί του Παναθηναϊκού επί σερβικού εδάφους και πλέον έχει ρεκόρ 6-12. 

Πριν την έναρξη του αγώνα στο «Αλεκσάνταρ Νίκολιτς Χολ» ο Ερυθρός Αστέρας βράβευσε τους δύο πρώην παίκτες του και νυν της Φενερμπαχτσέ, Μάρκο Γκούντουριτς και Λορέντζο Μπράουν. Ο Σέρβος γκαρντ αγωνίστηκε στην ομάδα του Βελιγραδίου από το 2013 έως το 2017, ενώ ο Αμερικανός φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα την περασμένη σεζόν (2019-20).

Η Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε καλύτερα και με πολυφωνία στην επίθεση ξέφυγε με 10-15. Αν και ο Ερυθρός Αστέρας κυνηγούσε στο μεγαλύτερο διάστημα της 1ης περιόδου, η είσοδος του Κίνο Κολόμ άλλαξε τις ισορροπίες, με τον Ισπανό πόιντ γκαρντ να θέτει τους Σέρβους σε πρωτοπορία, 17-16, αλλά να διαμορφώνει και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, έξω από τα 6.75, 22-18. Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες άλλαξαν ρόλους, με τους φιλοξενούμενους να κυνηγούν από απόσταση βραχείας κεφαλής. Οι Σέρβοι ευστόχησαν σε τρία τρίποντα με τους Αλέξα Ραντάνοφ, Κόρι Ουόλντεν και Όγκνιεν Ντόμπριτς για το 35-31, αλλά οι Γκούντουριτς, Μπαρτέλ και Βέσελι είχαν απαντήσεις για το 37-38. Και πάλι, όπως στο τέλος της 1ης περιόδου, ο Κίνο Κολόμ... μίλησε την τελευταία στιγμή για τον Ερυθρό Αστέρα που πήγε στα αποδυτήρια στο +1, 39-38.

Για τριάμιση λεπτά στην 3η περίοδο, ο Ερυθρός Αστέρας έμεινε χωρίς πόντο, ενώ η Φενέρ σημείωσε μόλις 6 για το 39-44. Οι Σέρβοι ξεμπλόκαραν και με λύσεις από Κολόν, Ο'Μπράιαντ, Ραντάνοφ και Γιάγκοντιτς-Κούριτζα ανέκτησαν το προβάδισμα 47-46. Από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης απαντήσεις είχαν οι Μπράουν, Έντι και οι δύο ομάδες θα άρχιζαν από το... μηδέν την τελευταία περίοδο, 53-53, στο 30ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στις αρχές της τελευταίας περιόδου και με σκόρερ τους Ντόμπριτς, Νταβίντοβατς και Ο'Μπράιαντ κατάφεραν να «χτίσουν» διαφορά πέντε πόντων, 60-55. O Ερυθρός Αστέρας, όμως θα ένιωθε «καυτή» την ανάσα των παικτών του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, όπως όταν οι Τούρκοι μείωσαν στον πόντο, 66-65, χάρη στους Μελί Μαχμούτογλου, Μπαρτέλ και Λορέντζο Μπράουν. Ο Μάρκο Γκούντουριτς με 4 διαδοχικούς πόντους έδωσε το προβάδισμα στη Φενερμπαχτσέ, 68-69, 2:52'' πριν τη λήξη και το φινάλε θα ήταν... δραματικό. Με τρίποντο από τον Ντέγιαν Νταβίντοβατς, η ομάδα του Βελιγραδίου ανέκτησε το προβάδισμα, 71-69. Ο Αλέκσα Ραντάνοφ έκανε φάουλ στον Νταϊσόν Πιερ και εκείνος ήταν εύστοχος στις 2 βολές, 71-71. Ο ίδιος έκλεψε την μπάλα στην επόμενη φάση από τα χέρια του Ντέγιαν Νταβίντοβατς, αλλά ο Νάντο ντε Κολό ήταν άστοχος. Άστοχος αποδείχτηκε, όμως και ο Κίνο Κολόμ για τον Ερυθρό Αστέρα, με τον Νάντο ντε Κολό να διορθώνει για την αστοχία του στην προηγούμενη φάση μαζεύοντας το αμυντικό ριμπάουντ. Αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Λορέντζο Μπράουν πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι για τη Φενέρμπαχτσέ στην εκπνοή, 71-73.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-38, 53-53, 71-73

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags