Facebook Pixel Euroleague: Ήταν να μην κάνει την αρχή η Μπασκόνια - Σούπερ έκπληξη από την Μακάμπι του Σφαιρόπουλου
Μπάσκετ
| 2021-10-14 22:57:00

Ήταν να μην κάνει την αρχή η Μπασκόνια - Σούπερ έκπληξη από την Μακάμπι του Σφαιρόπουλου (BINTEO)

Sportdog Team
Ήταν να μην κάνει την αρχή η Μπασκόνια - Σούπερ έκπληξη από την Μακάμπι του Σφαιρόπουλου (BINTEO)

Η Μπασκόνια πήρε... φόρα από την νίκη επί του Παναθηναϊκού και έκανε το 2/2 στη διαβολοβδομάδα, επικρατώντας εκτός έδρας κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου (80-76). Η Μακάμπι Τελ Αβίβ... ξέσπασε επιθετικά κόντρα στη Βιλερμπάν (93-85) και με σούπερ εμφάνιση του Τζέιμς Νάναλι (25π.) έβαλε stop στην νικηφόρα πορεία των Γάλλων.

Άλμπα Βερολίνου - Μπασκόνια 76-80

Υπάρχει ζωή στον... πλανήτη Μπασκόνια. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μέσα σε λίγες μέρες γύρισε τον... διακόπτη και με τις νίκες της απέναντι στον Παναθηναϊκό και την Άλμπα βελτίωσε το ρεκόρ της (2-2). Αντιθέτως, οι Γερμανοί (1-3 ρεκόρ) έμοιαζαν εξουθενωμένοι από την μεγάλη προσπάθεια στην νίκη τους κόντρα στη Φενέρ και δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους Βάσκους, χάνοντας με μεγάλες διαφορές από το πρώτο ημίχρονο. Όταν στην 4η περίοδο οι γηπεδούχοι... ξύπνησαν ήταν πια αργά.

Ο Σιμόνε Φοντέκιο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών (17π., 4ρ., 3κλ.), με τον Τζέισον Γκρέιντζερ να τον ακολουθεί με άλλη μία «γεμάτη» εμφάνιση (15π., 6ρ.). Σε καλό βράδυ βρέθηκε και ο Ματ Κοστέλο (10π., 4ρ., 2ασ., 2κοψ.). Στην αντίπερα όχθη, ο Λουκ Σίκμα ήταν ο πρώτος σκόρερ της Άλμπα και προσπαθούσε να γυρίσει το ματς με... συγκλονιστικό τρόπο (19π., 8ρ., 4ασ.), ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Όσκαρ Ντα Σίλβα (15π., 6ρ.).

Οι Βάσκοι είχαν ρυθμό και αυτοπεποίθηση από την νίκη τους επί του Παναθηναϊκού και μπήκαν καλύτερα στο ματς (15-21 στο 10'), με... ζεστό τον Σιμόνε Φοντέκιο (8π.). Η Μπασκόνια ήταν ξεκάθαρο πως είχε βρει τα πατήματά της, ο Βάνια Μαρίνκοβιτς... έσυρε τον χορό των τριπόντων (3/3) και το δίδυμο Τζέισον Γκρέιντζερ - Ουέιντ Μπόλντγουιν είχε μοιράσει διψήφιο αριθμό ασίστ (11ασ.). Παράλληλα, η Άλμπα ήταν εντελώς εκτός παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ με τον μοναδικό που είχε... διασωθεί να είναι ο Λουκ Σίκμα (10π., 6ρ.). Έτσι, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για το διπλό (21-36 στο 15' και 29-52 στο 20').

Στο ξεκίνημα της επανάληψης τίποτα δεν άλλαξε δραματικά. Οι παίκτες του Ισραέλ Γκονζάλες προσπάθησαν να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν σταθερά ανώτεροι και διατηρούσαν το προβάδισμά τους με σχετική ευκολία (47-62 στο 30'). Τα δεδομένα τελικά διαφοροποιήθηκαν στην 4η περίοδο. Η Άλμπα του τρομερού Σίκμα έκανε μια... τελευταία προσπάθεια να μαζέψει κάπως την απόσταση και σιγά - σιγά τα κατάφερε (59-70 στο 35' και 68-74 στο 39'). Μάλιστα, με 70'' για το τέλος ο Όσκαρ Ντα Σίλβα σταμάτησε τον Γκρέιντζερ, ενώ και ο Φοντέκιο αστόχησε σε τρίποντο. Ο Ντα Σίλβα μείωσε για το 70-74 (37'' για το φινάλε), αλλά ο Γκρέιντζερ κέρδισε ένα φάουλ σε κρίσιμο σημείο, έβαλε 2/2 και στην ουσία «κλείδωσε» το παιχνίδι. Έτσι, η Μπασκόνια έφυγε με το διπλό από το Βερολίνο (76-80).

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ

Βιλερμπάν - Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-93

Μια νίκη από... χρυσάφι, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη ψυχολογία της, πήρε η Μακάμπι στη Γαλλία. Με πρώτο σκόρερ τον Τζέιμς Νάναλι (25π. με 10/13 σουτ) και τίμιο συμπαραστάτη του τον Τζέιλεν Ρέινολντς (17π., 5ρ.), η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε το διπλό και βελτίωσε το ρεκόρ της (2-2). Όσο για τη γαλλική ομάδα, που γνώρισε την πρώτη της ήττα στη φετινή Euroleague (3-1 ρεκόρ), ο Έλι Οκόμπο μέτρησε 23 πόντους, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται για 10' και να έχει 6 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι είχε υψηλό τέμπο από νωρίς, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα στην επίθεση και να έχουν συνολικά 8/9 τρίποντα στην 1η περίοδο (21-25 στο 10'). Εκείνος που ξεχώρισε στο ξεκίνημα ήταν ο Έλι Οκόμπο (9π., 2ασ.). Στη 2η περίοδο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν πιο αποφασιστική (22-33 στο 13') και είχε τον έλεγχο (42-49 στο ημίχρονο), με «όπλο» την επιθετική της πολυφωνία και πρώτο σκόρερ τον Κίναν Έβανς (10π.). Από την άλλη, οι Γάλλοι έκαναν πολλά λάθη (8λ.) και η άμυνά τους δεν μπορούσε να ορθώσει ένα... τείχος απέναντι στους Ισραηλινούς.

Οι ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με την Μακάμπι να είναι ακόμα καλύτερη. Βέβαια, αυτός που είχε πατήσει το... γκάζι για τα καλά ήταν ο Τζέιμς Νάναλι. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ βγήκε μπροστά, βρήκε μεγάλα σουτ και με 12 πόντους στην 3η περίοδο οδήγησε την «ομάδα του λαού» στο +13 στο 30' (62-75). Η Βιλερμπάν δεν ήταν σε θέση να κάνει μια τεράστια ανατροπή, σαν εκείνη που πέτυχε κόντρα στην Εφές και παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Οκόμπο, οι φιλοξενούμενοι ήταν διαβασμένοι και συγκεντρωμένοι (66-81 στο 35'). Στο τελευταίο πεντάλεπτο τίποτα δεν άλλαξε, με τον Νάναλι να... συνεχίζει να σκοράρει και τους Ισραηλινούς να φτάνουν στο διπλό (85-93).

Τα Δεκάλεπτα: 21-25, 42-49, 62-75, 85-93.


Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags