Facebook Pixel Ολυμπιακός - Εφές: "Κανένας δεν τρομάζει τον Ολυμπιακό - Το... πλεονέκτημα με Εφές - Ο διάδοχος του Σπανούλη"!
Μπάσκετ
| 2022-05-19 12:17:00

"Κανένας δεν τρομάζει τον Ολυμπιακό - Το... πλεονέκτημα με Εφές - Ο διάδοχος του Σπανούλη"!

του Γιώργου Κτενά
"Κανένας δεν τρομάζει τον Ολυμπιακό - Το... πλεονέκτημα με Εφές - Ο διάδοχος του Σπανούλη"!

Το μεγάλο "όπλο" των Πειραιωτών στο παρκέ και ποιοι θα πάρουν το ματς! Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον ημιτελικό της Euroleague, όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείτε να βγάλει νοκ-άουτ τους Τούρκους, για να φτάσει 40 λεπτά μακριά από την κούπα.

Ανάλυση στον τρόπο παιχνιδιού τού φετινού Ολυμπιακού αλλά και στο Final4 τής Ευρωλίγκας που που ξεκινάει έκανε μέσω του sportdog, ο Κώστας Σορώτος.

Ο πεπειραμένος προπονητής μπάσκετ αναφέρθηκε στην Εφές και πώς μπορούν να περιοριστούν οι Λάρκιν και Μίσιτς, στους Πειραιώτες που δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα, αλλά και στις αυξημένες ελπίδες που έχουν για να κατακτήσουν το τρόπαιο οι παίκτες του Μπαρτζώκα αν περάσουν στον τελικό

"Κανένας δεν τρομάζει τον Ολυμπιακό - Αυτό είναι το καλό με την Εφές - Μεγάλο βάθος"

"Κανένας δεν τον τρομάζει τον Ολυμπιακό, όπως έχει δείξει με τη φετινή του πορεία. Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ναι, η Εφές αλλά δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός φοβάται κάποια ομάδα", ανέφερε αρχικά ο Κ. Σορώτος μέσω του sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει η ομάδα του Μπαρτζώκα παίκτες όπως ο Λάρκιν και ο Μίσιτς:

"Το καλό είναι ότι στα πλέι οφ αντιμετώπισε ομάδα που είχε ίδια στοιχεία με την Εφές, ήταν μια καλη προπόνηση για τον Ολυμπιακό η Μονακό. Η Εφές έχει Λάρκιν και Μίσιτς να ξεχωρίζουν αλλά η διαφορά σε σχέση με τη Μονακό είναι στο βάθος του ρόστερ - Η Εφές έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με τη Μονακό".

"Έτσι σταματάς τούς Λάρκιν και Μίσιτς - Ουόκαπ και Παπανικολάου - Πολλές ελπίδες για τον τίτλο αν..."

Πώς σταματάς τούς Λάρκιν και Μίσιτς;

"Προσπαθείς να μην πάρουν την μπάλα. Επίσης, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει με πολλές αλλαγές: Λογικά ο Ουόκαπ θα πάει στον Λάρκιν και ο Παπανικολάου στον Μίσιτς".

Έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός ανάμεσα σε τόσο μεγάλα μπάτζετ;

"Πώς δεν έχει ελπίδες; Ο Ολυμπιακός ας μην ξεχνάμε ότι τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια. Και τις τρεις ομάδες του Final 4 τις κέρδισε στην έδρα του και έχασε εκτός στις λεπτομέρειες εκτός έδρας με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Ακόμα και την Εφές που έχασε με μεγάλη διαφορά, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Θεωρώ ότι αν περάσει την Εφές έχει πολλές ελπίδες για να πάρει τον τίτλο".

"Αυτά είναι τα καλά στοιχεία του Ολυμπιακού - ΜVP ο Ουόκαπ - Βαρόμετρο Σλούκας-Βεζενκοφ"

Ποια είναι τα καλά στοιχεία τού φετινού Ολυμπιακού;

"Είναι πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, έχει καλά αποδυτήρια, αυτοματισμούς στο παιχνίδι, καλές αντιδράσεις στα δύσκολα σημεία της περιόδου - Αντιδρούσε καλά στις κακές ήττες. Έχει στόχο, ενθουσιασμό, έχει τα στοιχεία ομάδας που είναι καλή". 

Οι επιλογές Φαλ και Ουόκαπ αποδείχτηκαν λίρα 100 για την ομάδα.

"Δύο παιδιά που κανένας μας δεν πίστευε ότι θα δώσουν τόσα πολλά, ειδικά ο Ουόκαπ ήταν μακραν ο mvp της σειράς με τη Μονακό".

Οι υπόλοιποι;

"Για τον Σλούκα τι να πω; Η προσφορά του είναι μεγάλη φέτος, είναι η επόμενη μέρα της ομάδας μετά τον Σπανούλη. Ο Ντόρσεϊ είναι το μυστικό για εμένα: Πρέπει να πάρει κάτι περισσότερο από όσα πήρε στη σειρά των πλέι οφ, να του δώσει σουτ μακρινό, να πάρει πράγματα από εκείνον. Βαρόμετρο είναι ο Σλούκας και Βεζένκοφ, ο Μακκίσκ επίσης έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια αλλά και μερικά πολύ κακά. Βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό είναι όλη η ομάδα, να παίξει με βάση τα στοιχεία που έχει φέτος: Να έχει επιθετική λειτουργία και να μην πανικοβληθεί αν κάτι δεν πάει καλά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags