Facebook Pixel Στάθηκε αξιοπρεπέστατα, αλλά...
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-22 15:24:00

Στάθηκε αξιοπρεπέστατα, αλλά...

Στάθηκε αξιοπρεπέστατα, αλλά...

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο παιχνίδι χθες στο Γκελζενκίρχεν. Και οι τέσσερις της αμυντικής γραμμής (Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς -μακράν ο κορυφαίος- και Σιόβας) ήταν εξαιρετικοί. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Η αμυντική του λειτουργία (και σκέψη του Ζαρντίμ) δεν περιόρισε απλά αλλά κλείδωσε την επιθετική τριάδα της γερμανικής ομάδας (Ντράξλερ, Φαρφάν και Χούντελααρ) και της εκμηδένισε τις επικίνδυνες δυνατότητες που έχει όταν παίζει από τα άκρα.

Ο Ζαρντίμ κέρδισε στα σημεία τον συνάδελφό του, που όσο κι αν προσπάθησε δεν μπορούσε να βρει λύση-αντίδοτο στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Και εάν ο Κάρολ αντιδρούσε σωστά (πολύ καλός χθες, αλλά φέρει απόλυτη ευθύνη στη φάση του γκολ) στο σουτ του Φουκς, ο Ολυμπιακός δεν θα είχε χάσει το παιχνίδι.

Επιθετικά όμως ο Ολυμπιακός ίσως έπρεπε να συνεχίσει το παιχνίδι μέχρι το τέλος με τον τρόπο ακριβώς που το ξεκίνησε. Παίζοντας δηλαδή απειλητικά στην επίθεση με αυτοπεποίθηση και θάρρος και επιβάλλοντας το παιχνίδι του. Κάτι το οποίο δεν έκανε μετά το πρώτο 15λεπτο.

Σημαντικό για την ελληνική ομάδα το γεγονός ότι βελτίωσε θεαματικά τα ποσοστά στο passing game (από το 47% χθες έφτασε το 57%) και ίσως ήταν λάθος του Ζαρντίμ να αντικαταστήσει (όσο κουρασμένος κι αν ήταν) τον Γκρέκο, διότι ήταν ο πιο αξιόπιστος παίκτης του Ολυμπιακού στο passing game, ο μοναδικός που δεν πουλούσε την μπάλα. Και αυτό το είχε άμεση ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Μανιάτης και Μοντέστο (πολύ κακοί στο passing game) ίσως ηταν καλύτερες επιλογές παρά ο Γκρέκο. Λεπτομέρειες, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Και αυτό φαίνεται εάν ρίξει κανείς μια ματιά στον αριθμό αντεπιθέσεων που είχε η Σάλκε στο τελευταίο 10λεπτο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags