Facebook Pixel "Ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο αλλά δεν θα δικαιωθεί"
| 2012-11-25 17:44:00

"Ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο αλλά δεν θα δικαιωθεί"

"Ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο αλλά δεν θα δικαιωθεί"

Το μέλος του Ινστιτούτου Διεθνούς Αθλητικού Δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος, δικηγόρος που αναλαμβάνει ποδοσφαιρικές υποθέσεις, μίλησε στη NET FM και στον Θάνο Μπλούνα, σχετικά με τη συζήτηση της προσφυγής του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της ΓΣ της Super League για αναδιάρθρωση που έγινε την Τρίτη 20/11 στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ο ίδιος παρακολουθήσε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε τα εξής:

Παναθηναϊκός σωστά κινείται δικονομικά έχει έναν έμπειρο δικηγόρο τον κ Κάρμη που είναι μανούλα στις εντάσεις… Παρόμοιες ενστάσεις είχα κάνει στην υπόθεση Βάλνερ όπου είχε παρέμβει και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, καθυστερημένα.

Νομικά ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο να επικαλείται τη μη νόμιμη σύνθεση του δικαστηρίου.

Ο Παναθηναϊκός ως μέλος του Δ.Σ της Super League μπορεί να προσφύγει και έχει έννομο συμφέρον. Αυτoί που είπαν πως δεν έχει έννομο συμφέρον είναι αστείο. Έχει έννομο συμφέρον όπως έχει κάθε μέλος του Δ.Σ όταν νιώθει ότι του καταπατώνται τα θεσμικά του συμφέροντα.

Το καταστατικό της ΕΠΟ μιλάει τακτικούς δικαστές και δικαστές από κάθε διάδικο μέρος. Δεν τηρήθηκε αυτό. Ξέρεις τι άλλη παρανομία έχει διαπράξει η ΕΠΟ; Aν την ψάξει ο Παναθηναϊκός νομίζω ότι πρέπει να την επικαλεστεί. Υπάρχει άρθρο συγκεκριμένο στο παράρτημα του καταστατικού της ΕΠΟ που λέει ότι οι αποφάσεις για να είναι νόμιμες πρέπει να εκδοθούν την ίδια μέρα και να κοινοποιηθούν γραπτώς.

Το καταστατικό της ΕΠΟ μιλάει για τακτικούς δικαστές στο δικαστήριο δεν τους έχει, ήταν ο πρόεδρος ο κ Πινακούλας, ο κ Οικονομάκης και ο κ. Κονοβαζαινίτης.

Ο Παναθηναϊκός είναι θλιβερό που βρέθηκε μόνος στου διαδικάσια και δεν το ακλουθεί κανένας...

Πιστεύω ότι η προσφυγή του θα απορριφθεί για τυπικούς λόγους. Είτε ως εκπρόθεσμη, είτε για το έννομο συμφέρον.

Όμως στη συνέχεια μπορεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για κακή σύνθεση της επιτροπής όπως προσέφυγε το καλοκαίρι του 2011 ο ΟΦΗ χωρίς να τιμωρηθεί και όπως προσέφυγα κι εγώ στην υπόθεση Βάλνερ..."

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags