Facebook Pixel Η πράσινη 4th generation
| 2012-11-30 12:18:00

Η πράσινη 4th generation

Η πράσινη 4th generation

Η γενιά των Μαυρία, Λαγού, Τριανταφυλλόπουλου, Χουχούμη και των άλλων παιδιών, είναι εκείνη που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής. Γράφει ο Άκης Τσόπελας.

Σε τέτοια ματς, με αυτές τις καιρικές συνθήκες, δεν έχεις σχεδόν τίποτα να πεις και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική θα μπορούσε να ανήκε σε αυτή την κατηγορία αν δεν υπήρχε η ιδιαιτερότητα των πρώτων γκολ με την πράσινη φανέλα του Φορναρόλι, της πολυαναμενόμενης πρώτης παρουσίας του Σο αλλά και για το ντεμπούτο δύο ακόμη πιτσιρικάδων, του Χρήστου Δώνη και του Κώστα Αποστολόπουλου.

Ήρθε μάλιστα αυτή η πρώτη παρουσία του Δώνη Junior και του γκολτζή των Νέων, Αποστολόπουλου στις μέρες που έγινε τόσο ντόρος στην Ισπανία και όχι μόνο με την εντυπωσιακή πέρα ως πέρα παρουσία σε αγώνα της Μπάρτσα, μιας ενδεκάδας όπου όλοι ανεξαίρετα οι παίκτες ήταν προϊόν της περίφημης Μασία, της Ακαδημίας της Μπάρτσα.

Αν σε κάτι μπορούν να υπερηφανεύονται όλα αυτά τα χρόνια στην Παιανία, το δίχως άλλο είναι η Ακαδημία που στήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 υλοποιώντας την προτροπή του τεράστιου Άλφ Ράμσεϊ προς τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, μια δεκαετία νωρίτερα.

Τότε που ο άνθρωπος που είχε οδηγήσει την Αγγλία στην κορυφή του κόσμου, το 1966, είχε τονίσει στον "καπετάνιο"  ότι δεν μπορεί ποτέ ένας σύλλογος που αναζητά επιτυχίες σε υψηλό επίπεδο να μην διαθέτει δικό του προπονητικό κέντρο και Ακαδημία παικτών.

Δεν είναι επί της παρούσης βεβαίως αλλά η όλη ιστορία της Ακαδημίας πέρασε από πολλές διακυμάνσεις και κυρίως από πολλές διαφοροποιήσεις της λειτουργικής φιλοσοφίας της. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα επανέλθουμε κάποια άλλη στιγμή.

Επιστρέφοντας στο παρών, θα χρειαστεί να τονίσουμε ότι ανεξάρτητα με την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, εκείνο που θα πρέπει να μείνει ως όφελος έως το τέλος της σεζόν και να προφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού είναι αυτή η νέα γενιά που έχει ξεπηδήσει και συνεχίζει να  ξεπηδά από τα σπλάχνα της Παιανίας.

Η γενιά των Μαυρία, Λαγού, Τριανταφυλλόπουλου, Χουχούμη, Φουρλάνου, Καπίνο, Ταμπάκη, Δώνη, Αποστολόπουλου, Κουσίδη, Μαρινάκη και μερικών ακόμη που περιμένουν στον (επαγγελματικό) προθάλαμο, είναι εκείνη που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής, της εποχής με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, της εποχής της κρίσης.

Είναι το δίχως άλλο το αντίδοτο. Ο ένας και ίσως και ο μοναδικός δρόμος για ανάκαμψη,  η μοναδική λύση για την καταπολέμηση της ύφεσης που έχει ρίξει τους πράσινους στο (αγωνιστικό και διοικητικό) καναβάτσο.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags