Facebook Pixel Την έχει ξαναπάθει η ΑΕΚ σαν τον Λέσκοτ (ΦΩΤΟ)
| 2016-11-24 10:28:00

Την έχει ξαναπάθει η ΑΕΚ σαν τον Λέσκοτ (ΦΩΤΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Την έχει ξαναπάθει η ΑΕΚ σαν τον Λέσκοτ (ΦΩΤΟ)

Πότε στο παρελθόν τελείωσαν ποδοσφαιριστές από την Ένωση λόγω τραυματισμών. Ποιες περιπτώσεις παικτών θυμίζουν τον Άγγλο στόπερ. Ο παιχταράς ο Βούλγαρος και ο κουτσός Πολωνός που έπαιξε δύο ματς και έβαλε ισάριθμα γκολ.

Η περίπτωση του Τζολέον Λέσκοτ στην ΑΕΚ είναι πολύ περίεργη. Γιατί εκεί που τα ρεπορτάζ ανέφεραν, ότι η αποθεραπεία του Άγγλου στόπερ βαίνει σε πολύ καλό στάδιο, την Τρίτη ένα δημοσίευμα στον Τύπο, ότι ο πολύπειρος αμυντικός είναι... φευγάτος προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της ομάδας του Δικέφαλου αετού και αμέσως ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη λύση της συνεργασίας τους.

Ο τραυματισμός του πρεμιερλιγκάτου ποδοσφαιριστή πάντως δεν ήταν απλή περίπτωση, κάτι που είχε επισημάνει στον SportDog τον Οκτώβρη ο Κώστας Κυριακόπουλος, χειρούργος ορθοπεδικός, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε τραυματισμούς, καθότι είναι μέλος του κολεγίου χειρουργικής ορθοπεδικής και τραυματιολογίας.

Το ερώτημα βέβαια που αιωρείται στην ατμόσφαιρα πριν ο Λέσκοτ κλείσει στην ΑΕΚ ήταν γιατί η ομάδα προχώρησε στην απόκτησή του, δεδομένου του βεβαρημένου ιατρικού του ιστορικού, κάτι που είχε επιβεβαιώσει στον σκύλο ο Παντελής Νικολάου.

Όλα δείχνουν, ότι οι δρόμοι της ΑΕΚ και του Λέσκοτ θα χωρίσουν, όταν βρεθεί η χρυσή τομή για τη λύση της συνεργασίας τους. Γιατί, στην Ένωση έκαναν το κουφό και του υπέγραψαν κλειστό διετές συμβόλαιο, όταν οι Ρέιντζερς λόγω ιατρικών του είχαν προτείνει να αμείβεται ανάλογα με τις εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει. Όπως αποδείχτηκε, χαζοί δεν ήταν οι Σκωτσέζοι...

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έφυγαν από την ΑΕΚ λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Δύο εξ αυτών μας έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Ο Χρίστο Μπόνεφ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου και ένας από τους ποιοτικότερους βαλκάνιους επιθετικούς, αφού ήταν επί σειρά ετών αστέρι της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και της εθνικής Βουλγαρίας (48 γκολ σε 96 εμφανίσεις με το εθνόσημο) με μια μικρή παρένθεση την ΤΣΣΚΑ Σόφιας το 1967/68.

Στην Ένωση ήρθε το 1979, αλλά η προσφορά του ήταν πενιχρή έχοντας 1 γκολ (κόντρα στον Ολυμπιακό) σε 10 αγώνες. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 1982 ταλαιπωρούμενος από τον τραυματισμό στο γόνατο, αν και τα γεγονότα απέδειξαν ότι ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία και την Όξφορντ Γιουνάιτεντ που του πρότεινε δοκιμή αλλά με option συμβολαίου με καλύτερα χρήματα.

Όπως αναφέρει το ιστορικό ενωσίτικο blog, “Kitrinomavro.gr”, για να αποκτήσει τότε την ελευθέρας του, έπεισε το Ζαφειρόπουλο προτείνοντας το συμπατριώτη του Άνγκελ Κόλεφ με λίγα χρήματα, αλλά και ο έτερος Βούλγαρος δεν βοήθησε την ΑΕΚ όπως άλλωστε και ο Μπόνεφ. Το πείραμα στην Αγγλία δεν έπιασε, αφού ο Μπόνεφ προδώθηκε από το γόνατό του και έτσι αποχώρησε από την Όξφορντ με μόλις 3 συμμετοχές σε φιλικά της προετοιμασίας. Κάπου εκεί το πήρε απόφαση και επέστρεψε στην Πλόβντιβ για να κλείσει την καριέρα του το 1984 σε ηλικία 37 ετών.

Έτερη περίπτωση ήταν αυτή του Πολωνού επιθετικού, Γκρεγκόρζ Μιελκάρσκι, ο οποίος ήρθε στην ΑΕΚ το 2001 επί Σάντος, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Πόρτο, όπου είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο (σε αγώνα με την Άαλμποργκ για το Champions League το 1995), με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Πορτογάλος του έδωσε την ευκαιρία να δείξει, ότι μπορούσε να υλοποιήσει τη μεγάλη επιστροφή στην καριέρα του και τον προόριζε στην Ένωση, για να κάνει δίδυμο με τον Νικολαΐδη, καθότι υπήρξε πληθωρικός φορ (1,88 ύψος) και θα μπορούσε να γεμίσει τις αντίπαλες περιοχές με την παρουσία του. Ωστόσο ο τραυματισμός του παρελθόντος έμεινε ανεξίτηλος, τον επηρέασε, γι'αυτό και στην ΑΕΚ έπαιξε σε δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα, στα οποία όμως πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ένα από αυτά.

Έτσι αποχώρησε μεσούσης της σεζόν 2001-2002 και το 2003 κρέμασε τα παπούτσια του αγωνιζόμενος στην πατρίδα του με τα χρώματα της Αμίκα Βρόνκι,

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags