Facebook Pixel Sportdog.gr | Σούπερ ανάλυση Τσιώλη: «Σφήνα τίτλου ο Ολυμπιακός - Πιο έτοιμος ο ΠΑΟΚ - Εκεί θα κριθεί το ντέρμπι»
| 2018-09-30 09:00:00

Σούπερ ανάλυση Τσιώλη: «Σφήνα τίτλου ο Ολυμπιακός - Πιο έτοιμος ο ΠΑΟΚ - Εκεί θα κριθεί το ντέρμπι»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Σούπερ ανάλυση Τσιώλη: «Σφήνα τίτλου ο Ολυμπιακός - Πιο έτοιμος ο ΠΑΟΚ - Εκεί θα κριθεί το ντέρμπι»

Ο έμπειρος τεχνικός αναλύει τις δύο ομάδες πριν τη σέντρα στο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συναντιούνται το βράδυ της Κυριακής στην αναμέτρηση που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας την 5η αγωνιστική της Super League. Είναι δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά στο πρωτάθλημα, με τους ερυθρόλευκους να ηγούνται της βαθμολογίας, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από τη μεγάλη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Οπότε, αναμφισβήτητα, ο αγώνας στο Καραϊσκάκη παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και ποδοσφαιρικό, αφού πρόκειται για δύο ομάδες που ακολούθησαν δύο διαφορετικές συνταγές στο καλοκαιρινό στήσιμο τους. Ο Ολυμπιακός άλλαξε συνολικά το ρόστερ του, ενώ ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον κορμό του, όπως επισημαίνει, μιλώντας στο Sportdog, ο Σάκης Τσιώλης.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, αναλύοντας τις δύο ομάδες, χαρακτήρισε «το παιχνίδι ιδιαίτερο». «Ενδεχομένως στον ηττημένο θα φέρει πολλά προβλήματα, όπως εσωστρέφεια. Το ματς βρίσκει τις δύο ομάδες σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό, αλλά ο τελευταίος το θέλει πολύ, για να δείξει ότι επέστρεψε και ότι είναι έτοιμος να χτυπήσει το πρωτάθλημα και να μπει ανάμεσα στους δύο βασικούς συνδιεκδικητές, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ», ήταν το πρώτο σχόλιό του.

Ο Σάκης Τσιώλης πιστεύει, ότι το ματς θα κριθεί ανάλογα με «την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Αν μπορέσει να αντιμετωπίσει τα θέματά του εκεί, πιθανόν να τα καταφέρει». Όσον αφορά το πως θα προσέγγιζε τον αγώνα στη θέση του Μαρτίνς ή του Λουτσέσκου έδειξε προβληματισμένος με τις επιλογές της ερυθρόλευκης πλευράς. «Δεν ξέρω πως θα το πάει και ποιους παίκτες θα υπολογίζει σε αυτό το παιχνίδι ο Μαρτίνς. Θα πάει με την ίδια ομάδα με Μπουχαλάκη στο χώρο του κέντρου και τον Καμαρά; Θα κάνει κάτι άλλο με τον Νάτχο;», αναρωτιέται ο Έλληνας τεχνικός και συνεχίζει λέγοντας:

«Σημασία έχει ότι ο ΠΑΟΚ έχει διατηρήσει την περσινή ομάδα. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Θα προσπαθήσει με τη συνοχή που έχει να διεκδικήσει το διπλό. Είναι ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου. Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο ως γηπεδούχος».

Που υπερτερεί και που υστερεί κάθε ομάδα; «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πλεονέκτημα διατηρώντας την ίδια ομάδα από πέρσι, έχει ποιότητα στην επίθεσή του και αν δεν δεχτεί πρώτος γκολ, πιστεύω, ότι σιγά σιγά θα δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλό του. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει κατά 70 %. Η συνοχή, η υπομονή και το ποιος θα πετύχει το πρώτο γκολ θα μετρήσει πολύ σε αυτόν τον αγώνα», απαντά.

Υποστηρίχθηκε στην αρχή της σεζόν, ότι ο ΠΑΟΚ έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες, μία άποψη που καταρρίφθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη για το Κύπελλο, όπου ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε ρεζέρβες. «Αυτά είναι για να λέγονται», σημειώνει ο Τάκης Τσιώλης και συνεχίζει: «Ότι έχει βάθος και ποιότητα δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτοί που μπήκαν φέτος όμως στην ομάδα δεν έχουν δέσει μεταξύ τους. Δεν έχουν μάθει τον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ. Δεν έχουν παίξει ματς μαζί. Και στον Ολυμπιακό στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό είδαμε μία εντελώς διαφορετική ενδεκάδα. Όση ποιότητα και να έχεις, σου λείπουν η συνοχή και οι αυτοματισμοί. Ο Ολυμπιακός αποκτά σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή του. Με μία νίκη θακερδίσει περισσότερο χρόνο».

Ερωτηθείς, ποιος από τους μεγάλους έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ, έδειξε την προτίμησή του στην ομάδα του Πειραιά. «Ο Ολυμπιακός έκανε πάνω από 10 προσθήκες. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα δέσουν. Ήρθε ο Τουρέ, ο Νάτχο. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές με καταπληκτικό βιογραφικό. Μου αρέσει», επεσήμανε.

Καταλήγοντας ο Σάκης Τσιώλης είπε: «Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το συγκεκριμένο ματς. Μεγάλο αβαντάζ θα έχει η ομάδα που θα προηγηθεί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags