Facebook Pixel Sportdog.gr | Παλικάρι ο ΟΦΗ έριξε μπαλωθιά στον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα - Στο -6 οι Πειραιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-21 22:24:00

Παλικάρι ο ΟΦΗ έριξε μπαλωθιά στον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα - Στο -6 οι Πειραιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Παλικάρι ο ΟΦΗ έριξε μπαλωθιά στον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα - Στο -6 οι Πειραιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη με 1-0 για τους Κρητικούς!

Ο ΟΦΗ πήρε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γεντί Κουλέ», την πρώτη μετά την επιστροφή του Superleague!

Χάρη σε γκολ του Βουό στο 35’, οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 των αρνητικών Ερυθρολεύκων, οι οποίοι προβλημάτισαν με την εικόνα τους, γνώρισαν τη δεύτερη φετινή τους ήττα και έμειναν στο -6 από την κορυφή!

To ματς

Ο χαμηλός ρυθμός και τα εκατέρωθεν λάθη κυριάρχησαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησε παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις τον ΟΦΗ, που ήταν καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι Κρητικοί ήταν η ομάδα που είχε τις πρώτες καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 19’ ο δραστήριος Πλατέλλας  αστόχησε με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 23’ ο ίδιος ο παίκτης έκανε φοβερή ντρίμπλα στον Τσιμίκα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 31’,  με τον Τουρέ να σουτάρει άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως στο 35’ την… πάτησε. Οι αμυντικοί των Πειραιωτών «ξέχασαν» τον Βουό, ο οποίος έγινε αποδέκτης σέντρας του Κοροβέση, έπιασε κοντινή κεφαλιά όντας ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 1-0 για τον ΟΦΗ!

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 43’, όταν ο Στρέζος απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Χριστοδουλόπουλου και στη συνέχεια της φάσης η σέντρα του Τσιμίκα πήρε παράξενη τροχιά και κατέληξε στο δοκάρι του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, όμως εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στη δημιουργία, παρά τη διπλή αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς, που πέρασε στο ματς τους Φετφατζίδη και Νάτχο αντί των Τουρέ και Καμαρά. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ένα καλό σουτ του Γκιλιέρμε, που απέκρουσε ο Στρέζος στο 53’, ενώ τόσο στο 55’ όσο και στο 63’ ο Φετφατζίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έκανε άσχημα τελειώματα με το αριστερό.

Στο 71’ ο Στρέζος δήλωσε «παρών» και έσωσε τον ΟΦΗ με μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Γκερέρο από σέντρα του Φετφατζίδη. Η πίεση του Ολυμπιακού έγινε ασφυκτική στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως ο Στρέζος ήταν ξανά εκεί που έπρεπε για να απομακρύνει την κεφαλιά του Νάτχο στο 83’. Ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ από καλή θέση στο 91’, η κεφαλιά του Ποντένσε είχε την ίδια τύχη στο 92’ και έτσι ο ΟΦΗ πήρε μια τεράστια νίκη, που πανηγυρίστηκε δεόντως!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Στρέζος επενέβη όποτε χρειάστηκε και βοήθησε τα μέγιστα τον ΟΦΗ να αντέξει στην πίεση του Ολυμπιακού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με σχηματισμό 4-2-3-1 κατέβασε τον ΟΦΗ ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο Στρέζος ήταν κάτω από τα δοκάρια, με δίδυμο στόπερ τους Ποτουρίδη και Μιχόγεβιτς, δεξί μπακ τον Αργυρόπουλο και αριστερό τον Κοροβέση. Μεγιάδο και Νάστος ήταν τα αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους Πλατέλλα, δεξιά τον Κυριακίδη και αριστερά τον Κουτσιανικούλη. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Βουό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Γιώννιώτης, με τους Ελαμπντελαουί, Μεριά, Μιράντα και Τσιμίκα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Ως δίδυμο στον άξονα έπαιξαν ο Γκιλιέρμε και ο Καμαρά, με τον Τουρέ μπροστά τους, τον Ποντένσε δεξιά και τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Γκερέρο.

Η ΦΑΣΗ: H μεγάλη απόκρουση του Στρέζου στην κεφαλιά του Γκερέρο στο 71’. Εάν ο Ολυμπιακός ισοφάριζε σε εκείνο το σημείο, θα είχε πολύ χρόνο να γυρίσει το παιχνίδι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Αθανάσιος Σέζος είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές και διαχειρίστηκε σωστά τα αρκετά νεύρα που έβγαλαν οι παίκτες των δύο ομάδων.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΟΦΗ απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι με μια τεράστια νίκη, που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια.

Όσο για τον Ολυμπιακό, προβλημάτισε ξανά, έμεινε χωρίς νίκη για τρεις αγωνιστικές και στο -6 από τον ΠΑΟΚ!

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 1-0 του Βουό

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος - Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης (68’ Κοιλιάρας) – Νάστος, Κυριακίδης, Μεγιάδο – Κουτσιανικούλης (77’ Κομεσίδης), Πλατέλλας, Βουό (81’ Αραβίδης)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Ντίνας, Δεληγιαννίδης, Σασί

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης - Ελαμπντελαουί, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας - Γκιγιέρμε, Καμαρά (45’ Φετφατζίδης) - , Ποντένσε, Τουρέ (45’ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (66’ Μάνος) – Γκερέρο

Στον πάγκο: Σα, Σισέ, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags