Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Μπατίστα και Μαυρέας στο sportdog!
| 2019-05-05 12:15:00

Απίστευτο! Συμφωνία ΑΕΚτζή και ΠΑΟΚτσή: "Είναι σαχλαμάρα, φυλακή στη φασαρία - Λαμογιές τέλος"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτο! Συμφωνία ΑΕΚτζή και ΠΑΟΚτσή: "Είναι σαχλαμάρα, φυλακή στη φασαρία - Λαμογιές τέλος"

Ατάκες που θα σε αφήσουν άφωνο για τον τελικό.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είναι το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ελληνική ποδοσφαιρική επικαιρότητα, ιδιαίτερα μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής στα γραφεία της ΕΠΟ, η οποία ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Ο ΠΑΟΚ πρότεινε, αν το ματς γίνει κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας, να διεξαχθεί σε γήπεδο εκτός του ΟΑΚΑ, κάτι που καθιστά αδύνατη τη χρήση της τεχνολογίας του VAR. Η ΑΕΚ ξεκαθάρισε τη θέση της υπέρ της διεξαγωγής της κορυφαίας αναμέτρησης σύμφωνα με τον προγραμματισμό, επιμένοντας μάλιστα στον ερχομό του κόσμου.

Η συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, ορίστηκε νέα σύσκεψη γιατη Δευτέρα, την ημέρα κατά την οποία ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πάρει οριστικές αποφάσεις. Πως σχολιάζουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων το γεγονός, ότι για μία ακόμα φορά, συζητιέται να παιχτεί τέτοιο σημαντικό ματς χωρίς κόσμο, κάτι που είχε συμβεί στον τελικό της σεζόν 2015-2016 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

«Πρόκειται για μία χαζομάρα που μόνο στην Ελλάδα συναντούμε. Αν είναι να παιχτεί τελικός κεκλεισμένων των θυρών, να μην παίξουν και καθόλου. Αυτό που κάνει συναρπαστικό το ποδόσφαιρο είναι οι φίλαθλοι. Μα καλά είναι δυνατόν να μην μπορεί να ελέγξει η Αστυνομία τον κόσμο; Όποιος χαλάει την ατμόσφαιρα να μπαίνει στη φυλακή. Γιατί δεν λένε, ότι είναι απαράδεκτοι που δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε χίλια άτομα; Εγώ θέλω να έρθουν όλοι. Και οι οπαδοί της ΑΕΚ και οι του ΠΑΟΚ. Αλλά όποιον πιάσουν για φασαρίες κατευθείαν να τον στείλουν φυλακή. Αν γίνει το παιχνίδι χωρίς κόσμο θα είναι σαχλαμάρα. Είναι αντιποδοσφαιρικό. Δεν θα έχει αίγλη. Είναι σαν να πας στο θέατρο και οι ηθοποιοί να παίζουν μόνοι τους στο σανίδι», αναφέρει στο Sportdog ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΚ, Ντανιέλ Μπατίστα.

«Εγώ θεωρώ, ότι είναι μία γιορτή το Κύπελλο. Η αλήθεια είναι, ότι κατά καιρούς έχουν γίνει κάποια πράγματα που είναι καταδικαστέα από όλους μας. Για μένα το ιδανικό θα ήταν να πάρω τη γυναίκα και το παιδί μου και να πήγαινα να δω ένα ωραίο και ήσυχο ματς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και θα υπάρχουν. Θεωρώ λοιπόν, ότι πρέπει να γίνει με κόσμο. Δεν είναι δυνατόν τέτοια ματς να γίνονται χωρίς φιλάθλους. Φέτος η Τούμπα ήταν εκκλησία. Όλος ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, ότι πρέπει να υπάρχει ο αθλητικός τουρισμός. Είμαι κατά στο να μην έχουν τα παιχνίδια κόσμο και ειδικά ο τελικός», συμφωνεί ο βετεράνος αμυντικός, Αντώνης Μαυρέας.

Οι απόψεις των δύο ανθρώπων του ποδοσφαίρου συγκλίνουν και στο θέμα της χρησιμοποίησης της τεχνολογίας που βοηθά τον διαιτητή. «Με το VAR δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Οι αμφισβητούμενες φάσεις ξεκαθαρίζονται. Όποιος και να είναι διαιτητής μπορεί να διορθώσει τα λάθη του. Εκεί δεν μπορούν να γίνουν... λαμογιές και να μιλήσουν μετά για αλλοίωση αποτελέσματος, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Τόσα χρόνια ο κόσμος έχει γίνει καχύποπτος», λέει ο κιτρινόμαυρος φορ.

«Όλοι είναι υπέρ του VAR. Βλέπουμε Champions League και αλλάζουν οι φάσεις μέσα σε δευτερόλεπτα. Επιβάλλεται να υπάρξει σε αυτό το ματς. Αν δεν γίνει στο ΟΑΚΑ και γίνει στο Καραϊσκάκη, στο Καυταντζόγλειο ή την Τούμπα, εγώ πιστεύω, ότι το VAR έπρεπε να είχε μπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά σε τέτοια ματς», ξεκαθαρίζει ο ασπρόμαυρος παλαίμαχος.

Είναι δεδομένο, ότι κανείς δεν θέλει να παρακολουθεί ποδοσφαιρικά ματς χωρίς κόσμο. Στην Ελλάδα όμως φτάσαμε στο σημείο να διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα. Το μπαλάκι είναι στα χέρια της Πολιτείας, για να πράξει το σωστό...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags