Facebook Pixel ΑΕΚ - Μιγκέλ Καρντόσο: Κρατά τον Τσόσιτς στην Ένωση ο Πορτογάλος
| 2019-05-27 22:45:00

"Ρουκέτες" Καρντοσο - Τα... σαρώνει όλα - Τρελή "μεταγραφή" - Κρατάει τον "τελειωμένο" του Χιμένεθ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Ρουκέτες" Καρντοσο - Τα... σαρώνει όλα - Τρελή "μεταγραφή" - Κρατάει τον "τελειωμένο" του Χιμένεθ!

Παίζει "μπάλα" μόνος του ο Πορτογάλος. Ποιος θα τη γλιτώσει;

ΑΕΚ - Μιγκέλ Καρντόσο: Τα πάντα αυτές τις ώρες στην ΑΕΚ περιστρέφονται γύρω από τον Μιγκέλ Καρντόσο και το πότε θα έρθει στην Αθήνα για να παρουσιαστεί ως νέος προπονητής της Ενωσης. Μέρος αυτής της… περιστροφής, το team του Πορτογάλου τεχνικού, το οποίο και οριστικοποιήθηκε.

Τετραμελές και όχι πενταμελές, απαρτίζεται από τρεις συνεργάτες του και στις προηγούμενες θητείες του, τον Νούνο Μπατίστα, ο οποίος θα είναι assistant (έχοντας λόγω της επάρκειας του ως γυμναστής και σχετικό βοηθητικό ρόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι), ο οποίος και θα «διαδεχτεί» τον συνήθως βοηθό του Καρντόσο, Χόρχε Μασιέλ, τον Αντόνιο Καλάδο, ο οποίος θα αναλάβει ρόλο γυμναστή και τον Φρανσίσκο Κόστα σε ρόλο αναλυτή.

Τέταρτος, θα είναι ο Ντάνιελ Κορέια, ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων (με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη να παραμένει στην ΑΕΚ, αλλά πιθανώς να «μετακομίζει» στις ακαδημίες), έχοντας συνεργαστεί με τον Καρντόσο στη Ρίο Αβε. Ο λόγος που επέμεινε ο νέος τεχνικός της Ενωσης σε πρόσληψη και προπονητή τερματοφυλάκων είναι γιατί βάσει της αγωνιστικής του φιλοσοφίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ξεκίνημα του build up από τον τερματοφύλακα και θέλει τον προπονητή του να δουλεύει με συγκεκριμένη μεθοδολογία τη συγκεκριμένη θέση, υποχρεωτικά φυσικά αναζητώντας έναν πορτιέρε ο οποίος θα είναι καλός με την μπάλα στα πόδια.

Αυτή ακριβώς η «επιμονή» του Καρντόσο σε ποδόσφαιρο κατοχής, σε build up από την άμυνα, προφανώς και διαφοροποιεί και το στάτους του Ούρος Τσόσιτς. Ο Σέρβος ο οποίος ήταν με το 1,5 πόδι εκτός ΑΕΚ λόγω της συμπεριφοράς του, αλλά και της δυσαρέσκειας που είχε προκαλέσει στον Χιμένεθ (αν έμενε ο Ισπανός δεν θα συνέχιζε με τίποτα ο Σέρβος), φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πως θα πάρει μια ακόμη ευκαιρία, αφού διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη φιλοσοφία Καρντόσο, όντας ένας κεντρικός αμυντικός με ευχέρεια στον χειρισμό της μπάλας και στην προώθηση του παιχνιδιού από την οπισθοφυλακή (όπως άλλωστε και ο Τσιγκρίνσκι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Βράνιες; Όνομα-έκπληξη για στόπερ στην ΑΕΚ - Τον φέρνει ο Καρντόσο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags