Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μπήκε και τα άλλαξε όλα ο Περέα - "Έφαγε" Κολοβό, "έφτιαξε" Μακέντα
| 2019-09-22 23:52:00

Μπήκε και τα άλλαξε όλα - "Έφαγε" Κολοβό, "έφτιαξε" Μακέντα - Βρήκε... Μολέντο

του Νίκου Στεργίου
Μπήκε και τα άλλαξε όλα - "Έφαγε" Κολοβό, "έφτιαξε" Μακέντα - Βρήκε... Μολέντο

Κίνηση-ματ από Δώνη. "Τούρμπο" ο μικρός. "Σκούπα" πίσω!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπό του στη φετινή σεζόν και απέσπασε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ισοφαρίζοντας με πέναλτι του Μολό στο 90’.

Ένα μόνο κοινό είχε η αποψινή παθιασμένη παρουσία του Τριφυλλιού με την κάκιστη εικόνα των δύο προηγούμενων αγώνων και αυτό είναι η εξαιρετική εμφάνιση του Χουάν Χοσέ Περέα!

Όπως ακριβώς συνέβη κόντρα σε ΟΦΗ και Άρη, η επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε αισθητά όταν ο Κολομβιανός επιθετικός μπήκε στο ματς ως αλλαγή. Η κίνηση του Γιώργου Δώνη να τον περάσει το παιχνίδι αντί του Κολοβού αποδείχθηκε καθοριστική σε ένα διάστημα που οι Πράσινοι είχαν ξεμείνει από τρόπους να απειλήσουν στην επίθεση, η είσοδος του Περέα στην αναμέτρηση τους έδωσε νέα πνοή.

Ο 19χρονος άσος έβγαλε ενέργεια, τρέχοντας πάρα πολύ και κυνηγώντας κάθε φάση. Ο Περέα ήταν αυτός που με τα τρεξίματα και τις κινήσεις του έφερε αναστάτωση στην άμυνα των Πειραιωτών σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, με χαρακτηριστικότερη τη φάση του 58’, όταν «τρύπωσε» στην πλάτη του Σεμέδο και κέρδισε πέναλτι από τον Πορτογάλο στόπερ.

Ο νεαρός Κολομβιανός έχει τα φόντα να αποδειχθεί «κλειδί» για τη συνέχεια και λόγω… Μακέντα. Και αυτό γιατί η παρουσία του Περέα στην ενδεκάδα σε ρόλο φουνταριστού δείχνει να απελευθερώνει τον Ιταλό φορ, δίνοντάς του την ευκαιρία να βρει περισσότερους χώρους και να κινηθεί σε ρόλο περιφερειακού, στον οποίο αρέσκεται.

Πέραν του Περέα, ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στον Μπαρτ Σένκεφελντ, που τα πήγε εξαιρετικά στο ντεμπούτο του. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής μέχρι στιγμής, ο Ολλανδός δικαίωσε τον Δώνη για το ρίσκο που πήρε να τον ξεκινήσει.

Ο Έλληνας τεχνικός τον έριξε κατευθείαν στα… βαθιά και ο νεοαποκτηθείς στόπερ αξιοποίησε την ευκαιρία του, δείχνοντας πολύ θετικά στοιχεία και εμπνέοντας ηρεμία και σιγουριά κόντρα σε έναν αντίπαλο με σπουδαίες μονάδες στην επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι στον Ολυμπιακό μετά το ντέρμπι - Γι΄αυτό είχαν παράπονα - Τι λένε για τον διαιτητή!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags