Facebook Pixel Τι ισχύει για Μποσίλια και Ολυμπιακό
| 2019-12-14 11:45:00

Απίθανο όνομα για Ολυμπιακό - Παίρνει τον... τελειωμένο - "Γελάει" ο Ποντένσε - Τρελός χασογκόλης!

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίθανο όνομα για Ολυμπιακό - Παίρνει τον... τελειωμένο - "Γελάει" ο Ποντένσε - Τρελός χασογκόλης!

Βασικός από τις 17 Αυγούστου. Κάνει στον Μαρτίνς, δηλαδή;

Στον sportdog καταγράψαμε τη βασική μεταγραφική προτεραίοτητα του Πέδρο Μαρτίνς πρώτοι. Την ώρα που γίνονταν λόγος για στόπερ και για μέσο, ο «σκύλος» ξεκαθάριζε πως αυτό που θέλει ο Πορτογάλος προπονητής για την ενίσχυση του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο είναι ένας ακραίος επιθετικός. Και σιγά σιγά, όλο το «ερυρόλευκο» ρεπορτάζ προσαρμόζεται σε αυτήν την αποκάλυψη μας, ξεκινώντας την σχετική ονοματολογία.

Δημοσιεύματα λοιπόν από το εξωτερικό, τα οποία και επικαλείται ο σημερινός «Κόκκινος Πρωταθλητής», κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γκαμπριέλ Μποσίλια, τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό της Μονακό. Στις τάξεις τις εδώ και 4,5 χρόνια, ποτέ όμως δεν λογίστηκε βασικός. Ισα ίσα. Ξόδεψε το δεύτερο μισό της παρθενικής του χρονιάς στο Πριγκηπάτο δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης, κάνοντας την πιο γεμάτη σεζόν της ευρωπαϊκής του καριέρας πέρυσι, όταν και παραχωρήθηκε δανεικός στη Ναντ.

Φέτος, όλα κι όλα μετράει 140 λεπτά συμμετοχής στο Σαμπιονά, έχοντας μόνο ένα ματς βασικός και αυτό στις 17 Αυγούστου! Εχει 1,5 ακόμη χρόνο συμβολαίου, προφανώς και δεν υπολογίζεται από τους Μονεγάσκους, οι οποίοι εξετάζουν προτάσεις για την παραχώρηση του είτε ως δανεικού με καλοκαιρινή option αγοράς είτε με άμεση πώληση.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να παίξει παντού από το κέντρο και μπροστά. Πέρυσι, στη Ναντ, που αποτελεί και το πλέον αξιόπιστο (βάσει χρόνου συμμετοχής) κριτήριο, αγωνίστηκε στα 2/3 περίπου των παιχνιδιών ως δεξιός εξτρέμ, με ανάποδο μάλιστα πόδι (αριστεροπόδαρος γαρ). Εδώ είναι ένα ερωτηματικό, αφού στα δεξιά του Ολυμπιακού αγωνίζεται ο Ποντένσε. Το επίσης εντυπωσιακό με τον Μποσίλια είναι πως παρότι αριστεροπόδαρος σχεδόν ποτέ δεν έχει παίξει ως αριστερός εξτρέμ!

Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα παιχνίδια στην καριέρα του που έχει παίξει στη συγκεκριμένη θέση, ενώ δεν διακρίνεται επίσης ως ελεύθερος επιθετικός, στοιχείο που θα ήθελε να έχει ο παίκτης που θα αποκτηθεί τον Ιανουαρίο από τον Ολυμπιακό ο προπονητής του. Οσο για το βασικό ζητούμενο, το εύκολο γκολ δηλαδή; Τα 15 γκολ σε 90 παιχνίδια πρωταθλήματος στην καριέρα του, μάλλον δεν βοηθάνε τον Βραζιλιάνο να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο κριτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Βαλβέρδε τώρα... Αν διαβάσουν αυτό στον Ολυμπιακό, θα κρατήσουν τον Μαρτίνς για πολλά χρόνια!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags