Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Απολαυστικός! "Χορταστική" πεντάρα στον Ατρόμητο και κορυφή ο ΠΑΟΚ - Δύο γκολ ο Ίνγκασον! (BINTEO)
| 2019-12-23 19:50:00

Απολαυστικός! "Χορταστική" πεντάρα στον Ατρόμητο και κορυφή ο ΠΑΟΚ - Δύο γκολ ο Ίνγκασον! (BINTEO)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Απολαυστικός! "Χορταστική" πεντάρα στον Ατρόμητο και κορυφή ο ΠΑΟΚ - Δύο γκολ ο Ίνγκασον! (BINTEO)

"Συνέτριψε" τους Περιστεριώτες με 5-1 ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και "συνέτριψε" με 5-1 τον Ατρόμητο στην Τούμπα, ξεπερνώντας τον Ολυμπιακό κατά δύο βαθμούς και ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλο πρωταγωνιστής των Θεσσαλονικιών ήταν η κεντρικός αμυντικός, Σβέριρ Ίνγκασον, που πέτυχε δύο γκολ, με τους Αντελίνο Βιεϊρίνια, Κάρολ Σφιντέρσκι (με πέναλτι) και Γίοσιπ Μίσιτς να προσθέτουν από ένα. Ο Ρόλαντ Ουγκράι μείωσε προσωρινά σε 4-1 για τον Ατρόμητο μετά από λάθος του τερματοφύλακα του Δικεφάλου, Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 40 βαθμούς και στρέφει το βλέμμα του στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Άρη εκτός έδρας, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε στην 9η θέση με 19 πόντους και την επόμενη αγωνιστική υπδέχεται τον Αστέρας Τρίπολης στο Περιστέρι.

Το ματς

Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο χωρίς ρυθμό, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 13’ με σκόρερ τον Βιεϊρίνια, Ο Πορτογάλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση και στάθηκε τυχερός, αφού η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Μέγιερι, ο οποίος πάντως φέρει ευθύνη για το γκολ, αφού είχε πολύ αργή αντίδραση.

Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Στο 21’ ο Λημνιός σπατάλησε τεράστια ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή. Ο Έλληνας άσος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ωστόσο η απόφαση ήταν λανθασμένη, κάτι που σημαίνει ότι αν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ θα μετρούσε με τον έλεγχο του VAR.

Όπως και στο πρόσφατο ματς με τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν… απρόσμενο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Σβέριρ Ίνγκασον, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έφτασε τα τρία στα δύο τελευταία ματς. Στο 34’ ο Ισλανδός στόπερ σκόραρε προ κενής εστίας έπειτα από προβολή του Σφιντέρσκι στο οριζόντιο δοκάρι και στο 41’ «έγραψε» το 3-0 με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς.

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε τέταρτο γκολ από νωρίς και να «σβήνει» κάθε ελπίδα του Ατρομήτου για ανατροπή. Στο 51’ ο διαιτητής Καραντώνης υπέδειξε πέναλτι μέσω του VAR μετά από μαρκάρισμα του Ρισβάνη στον Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και νίκησε τον Μέγιερι για το 4-0 στο 53’.

Ο Ατρόμητος μείωσε άμεσα, με τον Ουγκράι να εκτελεί απευθείας φάουλ από πλάγια θέση στο 56’ και να αιφνιδιάζει τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και δέχθηκε ένα γκολ, για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη.

Στο 73’ ο νεοεισλθόντας στο ματς, Λάμπρου, έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως ο Ρισβάνης έδιωξε πάνω στη γραμμή στο 83’ ο Μίσιτς διαμόρφωσε το τελικό 5-1 με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έπειτα από σέντρα του Ροντρίγκο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (64’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός (71’ Λάμπρου), Βιεϊρίνια (78’ Εσίτι), Πέλκας, Σφιντέρσκι.

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγιερι, Ρισβάνης, Ταλόσα, Γούτας, Γκάλο, Ανδρούτσος (46’ Ουγκράι), Ούμπιδες, Μάντσον, Κιβρακίδης (73’ Χαρίσης), Μανούσος, Βέλλιος (46’ Ενσικουλού)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags