Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόταση-σοκ για το οφσάιντ - Έτοιμη να αλλάξει τον κανονισμό η FIFA
| 2020-02-19 13:07:00

Πρόταση-σοκ για το οφσάιντ - Έτοιμη να αλλάξει τον κανονισμό η FIFA

Sportdog Team
Πρόταση-σοκ για το οφσάιντ - Έτοιμη να αλλάξει τον κανονισμό η FIFA

Ο νέος κανονισμός είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να ισχύει από το προσεχές EURO. 
 

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών και η άποψη του για ο,τιδήποτε αφορά στο ποδόσφαιρο, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Αλσατός τεχνικός που έκανε σπουδαία καριέρα στον πάγκο της Αρσεναλ και σήμερα είναι διευθυντής ανάπτυξης στην FIFA, θέλει ν΄ αλλάξει ο κανονισμός του οφσάϊντ, έτσι ώστε οι αποφάσεις του VAR να μην τίθενται εν αμφιβόλω.

Μιλώντας στην εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων «Laureus World Sports Awards» στο Βερολίνο, ο Βενγκέρ εμφανίσθηκε σχεδόν εξοργισμένος, ωστόσο την άποψη του ενστερνίζονται οι απανταχού φίλοι του ποδοσφαίρου και κυρίως οι πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές.

«Ορισμένες φορές καταλογίζεται οφσάϊντ για μερικά εκατοστά. Και σε αρκετές απ΄ αυτές, η παράβαση αφορά στο... μέγεθος της μύτης», δήλωσε με νόημα ο Βενγκέρ και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, πιστεύω ειλικρινά, ότι είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανονισμό, έτσι ώστε να μην βρεθούμε στην κατάσταση να λέμε ότι ένας παίκτης είναι εκτός παιχνιδιού λόγω της μύτης του. Μπορεί πραγματικά κάποιος να σκοράρει με την μύτη του; Αντίθετα, δεν καταλογίζεται οφσάϊντ όταν οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παίκτη ευθυγραμμίζεται με τον τελευταίο αμυντικό. Και όμως, ο παίκτης, μπορεί να σκοράρει με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του. Επομένως, είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανόνα».

Παράλληλα, ο Βενγκέρ προετείνει αλλαγές προκειμένου να ηρεμούν οι φίλαθλοι από τις αντιπαραθέσεις που προκύπτουν λόγω VAR και μία απ΄ αυτές, είναι ότι «στα γήπεδα όλων των μεγάλων πρωταθλημάτων θα πρέπει να τοποθετηθούν μεγάλες οθόνες, για να βοηθήσουν τους φιλάθλους να καταλάβουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω του VAR». Επίσης, ο Αλσατός τεχνικός, προτείνει στις θέσεις των VAR να βρίσκονται πρώην ποδοσφαιριστές, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Σ΄ αυτήν την πρώτη περίοδο που έχουμε χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία, δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοί για το VAR που να καλύπτουν όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags