Facebook Pixel Sportdog.gr | Στα τηλέφωνα ο Αυγενάκης λόγω κορωνοϊού! Υπάρχει θέμα αναβολής του πρωταθλήματος;
| 2020-02-28 13:33:00

Στα τηλέφωνα ο Αυγενάκης λόγω κορωνοϊού! Υπάρχει θέμα αναβολής του πρωταθλήματος;

Sportdog Team
Στα τηλέφωνα ο Αυγενάκης λόγω κορωνοϊού! Υπάρχει θέμα αναβολής του πρωταθλήματος;

Ποια είναι η τελευταία ενημέρωση για το ζήτημα.

Σε διαρκείς επαφές βρίσκεται ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Την Πέμπτη είχε υποστηρίξει ότι θα γίνουν κανονικά όλοι οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στην Ελλάδα.

Σε νέα ενημέρωση από το υφυπουργείου, υποστηρίζεται ότι δεν συντρέχει λόγος έκτακτου μέτρου για τη διεξαγωγή των συναντήσεων. Αλλά είναι δεδομένο, ότι λόγω του κινδύνου, δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή σκηνικού.

Ανακοίνωση Υφυπουργείου Αθλητισμού

-Το πλαίσιο των καθημερινών εξελίξεων και τη συντεταγμένη αντιμετώπιση από την Πολιτεία, που αφορά στα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, τα εκτιμά και εισηγείται αναλόγως η "Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες" του Υπουργείου Υγείας, η οποία επιτροπή αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους.

-Για το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το δημόσιο συμφέρον έχει απόλυτη προτεραιότητα στη λήψη αποφάσεων που ξεπερνούν την αθλητική κοινότητα, ιδιαίτερα όταν άπτεται θεμάτων υγείας.

-Ο κ. Αυγενάκης παραμένει σε συνεχή επικοινωνία από την Πέμπτη το μεσημέρι με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

-Η εισήγηση των ειδικών, υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστική. Μας ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος, με τις παρούσες συνθήκες, οποιασδήποτε παρέμβασης και εκτάκτου μέτρου στη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων για τις επόμενες ημέρες.

-Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση αυτή μπορεί να αλλάξει, εάν τα δεδομένα, που καταφθάνουν στους αρμοδίους, επιβάλλουν διαφορετικούς χειρισμούς.

-Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ηρεμία, υπευθυνότητα και προσοχή, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των αθλητικών φορέων της χώρας μας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags