Facebook Pixel Νάτσο Σκόκο - ΑΕΚ: Ατάκες-ΣΟΚ για Σκόκο! "Ξεχάστε τον, παγκίτης, πόσα θα αντέξει;" - Χάνει πολλά λεφτά ο Ολυμπιακός!
| 2020-04-18 19:06:00

Ατάκες-ΣΟΚ για Σκόκο! "Ξεχάστε τον, παγκίτης, πόσα θα αντέξει;" - Χάνει πολλά λεφτά ο Ολυμπιακός!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-ΣΟΚ για Σκόκο! "Ξεχάστε τον, παγκίτης, πόσα θα αντέξει;" - Χάνει πολλά λεφτά ο Ολυμπιακός!

Νάτσο Σκόκο - ΑΕΚ: Καθαρός φορ, που δεν έχει την έκρηξη και την ταχύτητα που θυμόμαστε όταν έπαιζε στην ΑΕΚ είναι σήμερα ο Νάτσο Σκόκο, όπως εξηγεί με δηλώσεις του στο sportdog ο Γιώργος Φράγκος. 

Ο expert τού αργεντίνικου ποδοσφαίρου σχολίασε ακόμα ότι ο αγαπημένος τής εξέδρας τής ΑΕΚ είχε κακή τελευταία σεζόν, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ενώ δύσκολα θα μείνει στον πάγκο ο Λιβάγια ή ο Αραούχο για να βρίσκεται εκείνος στην 11άδα.

Ο Αργεντινός άσος έκανε, πρόσφατα, δηλώσεις ότι θέλει να επιστρέψει στην ΑΕΚ και να παίξει στην Αγιά Σοφιά, αλλά φαίνεται ότι αν οι Κιτρινόμαυροι τον φέρουν πίσω θα είναι ως μια καλή εφεδρική λύση και όχι για τη βασική τους 11άδα.

"Καθαρός φορ - Καλός στο ένας με έναν - Έχασε ταχύτητα και έκρηξη"

Το όνομα του Νάτσο Σκόκο συνδέθηκε ξανά με την ΑΕΚ - Είναι 35 ετών, πώς ήταν η τελευταία του σεζόν στην Αργεντινή; Σε ποια κατάσταση βρίσκεται τώρα;

Δεν έκανε καλή σεζόν για τα δεδομένα του. Γύρισε τον Αύγουστο από έναν ακόμα μακροχρόνιο τραυματισμό, δεν βρήκε θέση βασικού, αλλά είχε αρκετές συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή επειδή η Ρίβερ έδινε δύο παιχνίδια ανά εβδομάδα σε πρωτάθλημα και Λιμπερταδόρες. Το θετικό είναι ότι από τον Αύγουστο και μετά δεν είχε σοβαρό τραυματισμό, όμως εμφανώς τα χρόνια και οι τραυματισμοί τον έχουν «βαρύνει».

 Στην Ελλάδα θυμόμαστε τον Σκόκο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, 23-24 ετών, να περνάει το μισό γήπεδο, να ενθουσιάζει, νε ξεσηκώνει, να είναι παραγωγικός. Αν επιστρέψει θα μας θυμίσει εκείνον τον παίκτη; 

Σε καμία περίπτωση δεν είναι εκείνος ο Σκόκο. Εχει γίνει πιο καθαρός φορ πλέον. Παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να τριπλάρει τον αντίπαλο αμυντικό στο ένας με έναν αλλά δεν έχει ούτε την έκρηξη, ούτε την ταχύτητα που είχε τότε. Το θέμα είναι ότι τον τελευταίο χρόνο έπεσε και σε παραγωγικότητα, έχασε ευκαιρίες που μας είχε συνηθίσει να κάνει γκολ.

"Φθίνουσα πορεία από το 2018 - Παγκίτης - Πόσο θα αντέξει;"

 Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Αργεντινή πώς είναι η καριέρα του; Κάποια στιγμή είχε φτάσει και στην Εθνική ομάδα.

Οταν πρωτοεπέστρεψε στη Νιούελς το 2012 έγινε ο ηγέτης της, την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Φινάλ του 2012, όταν ακόμα η σεζόν στην Αργεντινή χωριζόταν σε δύο πρωταθλήματα. Εκείνος κατά τη γνώμη μου ήταν ο καλύτερος Σκόκο που είδαμε, έπαιξε όντως και σε ένα φιλικό με τη Βραζιλία, στο όποιο έβαλε δύο γκολ. Εφυγε ξανά από τη Νιούελς, πηγαίνοντας αρχικά στην Ιντερνασιονάλ και στη συνέχεια στην Σάντερλαντ, όπου δεν κατάφερε κάτι. Επέστρεψε στη Νιούελς το 2014 και από τότε το κύριο του πρόβλημα ήταν οι τραυματισμοί. Κατά τα άλλα ήταν εξαιρετικός. Ειδικά την τελευταία σεζόν στη Νιούελς, μαζί με τον Μάξι Ροντρίγκες και τον Φορμίκα, έφτασαν να διεκδικούν μέχρι και το πρωτάθλημα λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος. Και στη Ρίβερ στην πρώτη του σεζόν, το 2017/18, ήταν πολύ καλός, έπαιζε βασικός και σκόραρε πολύ. Εκτοτε η καριέρα του ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

 Αν επιστρέψει στην ΑΕΚ, με βάση και το υλικό που έχει σήμερα η Ένωση, μπορεί να σταθεί στη βασική 11άδα; Με ποιους παίκτες θα ταίριαζε να παίξει από το ρόστερ της ΑΕΚ, γα να αναδειχθεί;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παραμένει ένας παίκτης με ικανότητες, ωστόσο δεν μπορώ να τον δω να ξεκινάει βασικός αντί του Λιβάγια ή του Αραούχο. Και με δεδομένο ότι ο Καρέρα δίνει έμφαση στην άμυνα και παίζει τις περισσότερες φορές με έναν επιθετικό, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον Σκόκο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε ένα 4-2-3-1 δεν μπορεί να αγωνιστεί στη μεσοεπιθετική τριάδα, πλέον είναι καθαρός φορ, απλώς είναι από εκείνους που κινούνται και περιφερειακά της περιοχής. Από ‘κει και πέρα, πλέον δεν μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ, όπως ήταν τότε. Περισσότερο ο ρόλος του θα είναι να αναδείξει με τις ικανότητες και την εμπειρία του, τους συμπαίκτες του. Ειδικά σε περίπτωση που ο Καρέρα τον βάλει σε σχήμα με δύο επιθετικούς, θα βοηθήσει τον παρτενέρ του να σκοράρει πιο εύκολα, είτε μιλάμε για τον Λιβάγια, είτε για τον Αραούχο.

 Το κυριότερο θέμα με τον Σκόκο πλέον δεν είναι που θα παίξει ή πόσο θα σκοράρει. Είναι πόσο θα αντέξει. Εχει βγάλει πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα του, από τους οποίους αρκετοί ήταν πολύ σοβαροί. Τη σεζόν 2018/19 την έχασε σχεδόν ολόκληρη ενώ και τη φετινή που ήταν υγιής έπαιξε σε ελάχιστα ματς βασικός και όχι γεμάτο 90λεπτο. Αυτό που μπορεί να δώσει ρεαλιστικά στην ΑΕΚ, είναι εκείνο που έκανε και στη Ρίβερ. Να μπαίνει στο 60’ σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του έχει μπλοκάρει επιθετικά, να «ανακατεύει» την αντίπαλη άμυνα και να δίνει τη λύση είτε σκοράροντας, είτε δίνοντας ασίστ, είτε έστω ανοίγοντας διαδρόμους για να σκοράρει κάποιος άλλος. Πάντα όμως υπό την προϋπόθεση να μην βγάλει κάποιο νέο σοβαρό τραυματισμό.

"Δεν θα πάρει 4,5 εκατ. από Μπόκα ο Ολυμπιακός - Πού θα πάει ο Σολδάνο"

 Σολδάνο και Μπόκα; Μπορεί να δώσει 4,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, όπως προβλέπει η ρήτρα τού δανεισμού του;

Η Μπόκα πλέον μετά και από αυτό με τον κορονοϊό θεωρώ πως είναι αδύνατον να δώσει αυτά τα χρήματα. Ο Σολδάνο με την έλευση του κόουτς Μιγκέλ Ανχελ Ρούσο έγινε ξανά βασικός και ήταν από αυτούς που συνέβαλαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά αυτή τη στιγμή η Μπόκα δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέσει τέτοιο ποσό για μια μεταγραφή. Οι ομάδες της Αργεντινής στην παρούσα φάση αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα. Ειδικά αν ματαιωθεί το Κόπα ντε λα Σουπερλίγκα, ενδεχόμενο που έρχεται όλο και πιο κοντά στο να οριστικοποιηθεί, τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Ηδη, όπως και στην Ευρώπη, προσπαθούν να κάνουν μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών για να αντέξουν.

Όταν λοιπόν η Μπόκα θα ζητήσει από τον οποιονδήποτε να του μειώσει το συμβόλαιο, δεν μπορεί από την άλλη να δώσει έτσι 4,5 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη. Εκείνο που ακούγεται αρκετά είναι ότι θα προσπαθήσει να ανανεώσει τον δανεισμό του για έναν ακόμα χρόνο, αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Στην Αργεντινή πάντως αναφέρουν ότι έχει προκύψει ενδιαφέρον για τον παίκτη από Ισπανία και Ιταλία χωρίς βέβαια να αναφέρουν ονόματα ομάδων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο ΣΟΚ για ΠΑΟΚ - Αφαιρούνται κι άλλοι βαθμοί - Τον περνάει η ΑΕΚ - Υποβιβάζεται η Ξάνθη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags