Facebook Pixel Άρης - Γιάννης Φετφατζίδης: Θα τον αγοράσει τουρκική ομάδα το καλοκαίρι;
| 2020-05-05 15:15:00

Τρελό σενάριο για Φέτφα! Τον θέλουν διάδοχο του... Μέσι - Είναι όντως στη λίστα - Αναλυτικό ρεπορτάζ

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τρελό σενάριο για Φέτφα! Τον θέλουν διάδοχο του... Μέσι - Είναι όντως στη λίστα - Αναλυτικό ρεπορτάζ

Άρης - Γιάννης Φετφατζίδης: Συντηρείται αρκετά το τελευταίο διάστημα το σενάριο που θέλει την Τραμπζονσπόρ να ενδιαφέρεται και να έχει στις λίστες της τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο sportdog αποφάσισε να ερευνήσει – επιτέλους – την σχετική φημολογία, επιδιώκοντας έγκυρα να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσον ευσταθεί αυτή η πληροφορία.

Στην αναζήτησή μας βοήθησε δημοσιογράφος που για χρόνια καλύπτει το ρεπορτάζ της Τραμπζονσπόρ και πρακτικά αυτός ήταν που έκανε τις απαιτούμενες επαφές για τον «Φέτφα». Μεταφέρουμε λοιπόν επακριβώς ό,τι ισχύει στον μεταγραφικό σχεδιασμό της «θύελλας», όπως αυτός αποτυπώθηκε από τις ερωτήσεις του συναδέλφου στην Τραπεζούντα.

Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός! Αυτό είναι το γενικό πλάνο. Και ο λόγος; Απαντες στην Τουρκία περιμένουν τις αποφάσεις για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μόλις χτες επέστρεψε η Τραμπζονσπόρ στις προπονήσεις, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική με ατομικές των παικτών της. Φυσικά και θέλουν οι άνθρωποι της να γυρίσουν στα γήπεδα και να ολοκληρωθεί η σεζόν, αφού 10 αγωνιστικές πριν την εκπνοή της, η «θύελλα» προπορεύεται και δείχνει ικανή να διεκδικήσει και να κερδίσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 36 χρόνια!

Εύλογα λοιπόν, δεν ενδιαφέρεται κανείς στον σύλλογο για κάτι διαφορετικό. Από εκεί και πέρα, προφανές ζητούμενο είναι και το κατά πόσον θα μπορέσει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαρτάται για το οικονομικό πλάνο του συλλόγου, ο οποίος – κόντρα σε οτιδήποτε γράφεται – δεν έχει ξεφύγει από την επιτήρηση της ΟΥΕΦΑ για το FFP. Βοηθάει σαφώς ότι όπως έχει ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία φέτος αναστέλλεται, αυτό όμως δεν αλλάζει την πρακτική των τελευταίων χρόνων της «Τράμπζο», με στοχευμένες κινήσεις δηλαδή, όχι δαπανηρές μεταγραφές και προώθηση ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες.

Παράλληλα όμως και πωλήσεις. Υπάρχουν διάφοροι στο ρόστερ του τουρκικού συλλόγου που βρίσκονται στη βιτρίνα, ένας – δύο εξ αυτών αγωνιζόμενοι ως εξτρέμ. Ακόμη όμως και αν προχωρήσουν οι σχετικές πωλήσεις και επιβληθεί συνεπώς αντικατάστασή τους, στις λίστες που υπάρχουν, το όνομα του Φετφατζίδη δεν υπάρχει. Η, έστω, δεν βρίσκεται ούτε καν στη… μέση των βασικών επιλογών.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει τσεκαριστεί όντως, αυτό δεν αμφισβητείται, από τους ανθρώπους όμως της ομάδας θεωρείται το στιλ του εφάμιλλο με αυτό του Ομιούρ, του 21χρονου μεσοεπιθετικού της Τραμπζονσπόρ, ο οποίος έχασε σχεδόν όλη τη φετινή σεζόν λόγω τραυματισμού (αποθεραπεύτηκε πλέον) και είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, με πολλούς να του κολλάνε το παρατσούκλι ο «Μέσι της Τραπεζούντας».

Πριν τον τραυματισμό του, ήταν μεταξύ των βασικών υποψηφίων για πώληση, τώρα, δύσκολα θα φύγει αυτό το καλοκαίρι, οπότε ένας ακόμη λόγος να εκτιμάται ως τουλάχιστον πολύ δύσκολη η οποιαδήποτε συνέχεια και βάση στα δημοσιεύματα που θέλουν την Τραμπζονσπόρ να ενδιαφέρεται και να κινείται για τον Φετφατζίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό "μπαμ" από Άρη με παίκτη από τους Big-4 - "Κλέβει" Έλληνα άσο, δεν είναι από τον Ολυμπιακό!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags