Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε θέση ο Κολίνα για VAR! «Μπορεί να σκοτώσει έναν διαιτητή»
| 2020-07-11 21:28:00

Πήρε θέση ο Κολίνα για VAR! «Μπορεί να σκοτώσει έναν διαιτητή»

Sportdog Team
Πήρε θέση ο Κολίνα για VAR! «Μπορεί να σκοτώσει έναν διαιτητή»

Το Video Assistant Referees (VAR) δεν πρέπει να δείξει την «λανθασμένη ιδέα της αλληλεγγύης», θεωρούμενο ότι προστατεύει αξιωματούχους που κάνουν λάθη στο γήπεδο, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Μία από τις κορυφαίες «σφυρίχτρες» όλων των εποχών, ο Ιταλός νυν παράγοντας διαιτησίας, μίλησε στην παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Ποδοσφαίρου, τονίζοντας επίσης, την σημασία των διαιτητών στο γήπεδο να χρησιμοποιούν οθόνες στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων για τον έλεγχο των αποφάσεων.

«Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετασθεί, είναι ένα είδος λανθασμένης ιδέας αλληλεγγύης. Αν ανήκετε σε μια ομάδα, προσπαθείτε πάντα να προστατεύετε τους συμπαίκτες σας. Εάν ο συμπαίκτης σας έκανε λάθος προσπαθείτε να βρείτε τα πάντα για να πείτε" όχι, όχι, όχι, ήταν σωστός. Είναι ένα είδος φιλίας, θα έλεγα», επεσήμανε ο Κολίνα και πρόσθεσε: «Οι διαιτητές πρέπει να κατανοήσουν την αλληλεγγύη και την φιλία που θέλουν να δείξουν οι παίκτες. Είναι καλύτερα να έχεις άλλη μια ευκαιρία να παρακολουθήσεις το συμβάν σε μια οθόνη, γιατί ίσως να έχεις εκτιμήσει, πιθανώς, λανθασμένα. Ετσι ώστε τελικά να αποφύγεις ένα λάθος».

Παράλληλα, ο 60χρονος Κολίνα, τόνισε πως «οι λανθασμένες αποφάσεις που λαμβάνονται σε σημαντικά παιχνίδια, μπορούν να σκοτώσουν πραγματικά την καριέρα ενός διαιτητή και σχολίασε ότι «Το VAR είναι ένα πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags